Folk kom fra hele landet for at mindes helten i Hammel: 'Chris Anker satte alle andre før sig selv'

For en uge siden døde Chris Anker Sørensen i en trafikulykke. I dag holdt hans barndomsklub et mindeløb for at ære ham.

Da Chris Anker Sørensen i sidste uge mistede livet, mistede Danmark en af sine mest folkelige og elskede sportspersonligheder.

I dag samledes folk fra nærmest alle afkroge af det danske kongerige så for at mindes deres helt i hjembyen Hammel.

Chris Anker Sørensens barndomsklub, Hammel Cykle Klub, holdt nemlig lørdag formiddag et mindeløb til ære for den nu afdøde cykelrytter og kommentator. Omkring 600 mennesker var mødt op udenfor klubhuset i Hammel, hvorfra der blev holdt et minuts stilhed.

Og så skulle de mange fremmødte ud på en 60 kilometers tur, der er blevet døbt "Chris Anker-ruten".

Kim Knudsen, der er instruktør i Hammel Cykle Klub, var en af de fremmødte, der kendte den afdøde cykelrytter personligt. For ham var turen lørddag formiddag derfor en flot måde at mindes et af dansk cykelsports største navne i nyere tid.

- Vi har jo mistet en person, som vi så op til. Selvom vi er mange, der er meget ældre end ham, så vi stadig op til ham.

- Chris havde evnen til at få mange til at synes, cykling var sjovt. Jeg håber derfor, at folk synes, løbet er sjovt, og også husker, at vi skal passe på hinanden, siger Kim Knudsen.

  • Rytterne skulle lørdag køre 60 kilometer af 'Chris Anker-ruten'.
  • Flere hundrede mennesker havde taget turen til Hammel for at mindes Chris Anker Sørensen.
1 / 2

Netop det med at få cykling til at være sjovt, kan mange danskere nok nikke genkendende til, at 'Oksen fra Hammel' var god til. Chris Anker Sørensens humor smittede af omkring ham, og det gjaldt også i barndomsklubben, hvor hans betydning aldrig vil blive glemt.

- Vi vil minde Chris Anker, ikke bare for indsatsen på den professionelle del, men også som idol for klubben. Tilbage i 2009, da vi startede børneafdelingen op, stod der 17 mand ude foran, der sagde, at de ville være som Chris Anker. De ville køre op ad Alpe d ’Uez ligesom ham.

- Han satte andre før sig selv, det er den opfattelse, man havde af ham. Han kunne snakke med den lille og den store, der var ikke nogen forskel på folk, siger Kim Knudsen.

Folk samledes fra nær og fjern

Selvom ikke alle fremmødte kendte den karismiatiske cykelrytter og kommentator personligt, har han alligevel haft stor betydning. Jan Jakobsen fra Ølsted Cykelklub var en af de deltagere, der aldrig selv havde mødt Chris Anker Sørensen.

Alligevel følte han en stærk forbindelse til den tidligere cykelrytter.

- Chris Anker var en ener. Nu har vi hørt ham i kommentatorboksen de sidste år. Han var meget anderledes, og det tror jeg, folk godt kunne lide.

- Folk har taget ham til sig. Jeg kan ikke sige, hvad der forbinder mig til ham, men det betød meget at komme herop i dag for at mindes ham, siger Jan Jakobsen.

  • Instruktøren i den lokale cykelklub, Kim Knudsen, vil huske Chris Anker Sørensen som en mand, der med sin humor fik mange mennesker til at elske cykling. Foto: Flemming Nielsen, DR
  • Borgmesteren i Favrskov Kommune, Nils Borring, var også mødt op til mindeløbet i Hammel. Foto: Flemming Nielsen, DR
  • Den unge cykelrytter, Marius Linde, havde taget turen fra Aarhus for at mindes sin helt. Foto: Flemming Nielsen, DR.
  • Sammen med sin søster tog Aase Stougaard turen fra Ringkøbing for at mindes Chris Anker Sørensen. Foto: Flemming Nielsen, DR
  • Erik Pallesen var en af de fremmødte, der mødte op for at mindes rytteren. Foto: Flemming Nielsen, DR
1 / 5

Ligesom Jan Jakobsen havde Tommy Greve Sørensen fra Søvind også smidt cyklen i bagagerummet for at komme til mindeløb i Hammel. For ham var turen nemlig en god mulighed for at vise opbakning til familien og de pårørende.

- Det, der er sket med ham, er gået direkte i hjertet. Vi kender ikke Chris som sådan, men alligevel føler man, at man sidder ved siden af ham.

- Man føler, at man skal gøre noget for Chris, og det her var så, hvad man kunne gøre. Jeg vil så gerne gøre noget for den familie, hvis jeg kunne, og den måde, jeg kan gøre det på, er ved at være her, siger Tommy Greve Sørensen.

Chris Anker Sørensen blev 37 år gammel.

Facebook
Twitter