Folsach overraskede i omnium: 'Alt faldt ud til min fordel'

Den danske banerytter Casper Folsach overraskede lørdag med en EM-medalje i omnium.

Danske Casper Folsach på podiet efter omnium, hvor briten Ethan Hayter vandt. (Foto: Andy Buchanan © Scanpix)

EM i banecykling var på forhånd ikke regnet som det store succestogt for et ungt og uprøvet dansk herrelandshold. Men lørdag aften overraskede holdets erfarne profil, Casper Folsach, da han tog en bronzemedalje i disciplinen omnium:

- Jeg gik ind til omnium med et mål om at komme i top-10, som var realistisk, men også krævede, at jeg kørte godt, siger Folsach.

Omnium er banecyklingens medley, hvor rytterne samler point sammen gennem en række af banecyklingens discipliner. Inden konkurrencens afgørende pointløb, lå danskeren nummer 8.

- Jeg gik ind til det afsluttende pointløb med en god buffer og følte mig sikker på at ende i top-10. Min taktik var at køre defensivt og at holde mig til to ryttere, som så kørte afsted, hvor jeg kom med, forklarer danskeren om pointløbet, der i sidste ende rakte til medalje.

- Det hele faldt nærmest ud til min fordel i det afsluttende pointløb, og alt i alt er jeg super tilfreds med den måde, jeg kørte omnium på, og det er super fedt, siger Folsach.

Senere ved EM skal 25-årige Casper Folsach køre parløb med talentfulde Oliver Wulff Frederiksen.

Det danske herrehold er generelt ramt af flere afbud, fordi flere faste ryttere er optaget af landevejsløb som blandt andre Post Nord Danmark Rundt. Til gengæld satser kvinderne stort på EM i banecykling.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter