Forlag: BT har stjålet Kyllingen-bog

Michael Rasmussens bog, som er sat til at udkomme i næste uge, er blevet stjålet af BT, hævder forlag. BT afviser anklagen.

People's Press' kreative direktør, Jakob Kvist, hævder, at BT har stjålet bogen om Michael Rasmussen og ulovligt citerer fra den.

Hele dagen har afsløring på afsløring om dopingmisbrug i den danske cykelverden fløjet ud i medierne.

Kilden er den tidligere cykelrytter Michael Rasmussens nye bog 'Gul Feber', som er sat til at udkomme i næste uge.

Men nu hævder forlaget bag bogen, People's Press, at bogen er blevet stjålet og overdraget til BT.

Forlag: BT stjal bogen

Et klausuleret eksemplar udleveret til Berlingske Tidende er i al hemmelighed blevet kopieret af en BT-journalist og givet videre til redaktionen, skriver People's Press' i en pressemeddelelse:

- Det beklager vi dybt, både i forhold til diverse samarbejdspartnere, som er blevet bragt i forlegenhed på grund af dette, og især og ikke mindst i forhold til Michael Rasmussen, som nu må stå for skud i pressen og se sig beskyldt for at gemme sig, siger Jakob Kvist, kreativ direktør i People's Press.

Kyllingen vil tale ud i 21 Søndag

DR Nyheder og 21 Søndag har en aftale med Michael Rasmussen om at fortælle sin historie på søndag, og denne aftale vil Michael Rasmussen stadig overholde, fortæller forlaget.

- Michael Rasmussen gemmer sig overhovedet ikke. Han har en aftale med DR og 21 Søndag førstkommende søndag, og den agter han naturligvis at overholde. Der vil han i et længere interview med DRs Line Geertsen fortælle om sin bog og om refleksionerne bag den. Derefter vil han i de følgende dage deltage i adskillige interviews og bogsigneringer, udtaler Jakob Kvist.

People's Press undersøger nu, om der bør tages retslige skridt som en konsekvens af misbruget af bogen.

BTs chefredaktør: Vi har ikke stjålet noget

På BT afviser chefredaktør Olav Skaaning alle beskyldninger om, at BT skulle have stjålet bogen.

- Vi har selvfølgelig ikke stjålet nogen bog. Det er en grov beskyldning, som er forkert. En af vores journalister har fået adgang til bogen, og fordi vi mener bogen indeholder nyheder, der er vigtige at bringe frem i offentligheden, valgte vi at bringe dem. Jeg kan godt forstå at Jakob Kvist er ærgerlig og irriteret over, at hans lanceringsplan ikke holdt. Men beskyldningen om at vi har stjålet bogen, er helt hen i vejret, siger han til DR Nyheder.

'Gul Feber' udkommer på mandag den 4. november. TV-Avisen har søndag aften kl. 21.00 et eksklusivt interview med Michael Rasmussen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk