Froome og Thomas skal have ny sponsor: Sky siger stop

Det britiske medie Sky stopper sponsoratet af cykelholdet Team Sky ved udgangen af 2019.

Snart skal der stå noget andet på forsiden af Geraint Thomas (tv.) og Chris Froomes trøje. (Foto: GLYN KIRK © Scanpix)

Cykelholdet Team Sky har været det mest dominerende hold i sporten i en årrække, og holdet har blandt andet lukreret på at have et væsentligt større budget end konkurrenterne.

Hvis holdet skal fortsætte dominansen efter 2019-sæsonen, bliver det under et andet navn.

Det britiske medie Sky stopper nemlig sit sponsorat af det succesfulde cykelhold efter næste sæson. Det oplyser Sky News.

- Vi kom ind i cykelsporten med målet om at løfte sporten på alle niveauer. Efter at have været involveret i et årti kan jeg ikke være mere stolt af, hvad vi har opnået i Team Sky og i vores partnerskab med Det Britiske Cykelforbund.

- Men ved udgangen af 2019 er det på rette tid for at gå ind i et nyt kapitel i Skys historie, siger mediehusets administrerende direktør, Jemery Darroch.

På holdets hjemmeside bekræfter Sky, at sponsoratet ophører, og at man går på jagt efter en ny navnesponsor.

- Vi vil køre under et nyt navn, hvis det lykkes at finde opbakning til det, skriver cykelholdet.

Håber på klarhed inden Tour'en

Det forventes, at Team Sky inden næste års Tour de France ved, om holdet kører videre under et nyt navn i 2020. Det skriver cykelholdet i et åbent brev til sine fans.

- Med hensyn til fremtiden er vi åbne. Hvis vi kan finde en ny langsigtet partner, der kan tage holdet ind i en ny ære, så vil gerne det. Vi vil gøre alt for at få det til at ske i de næste uger og måneder.

- Vi kan ikke forudsige, hvad der vil ske fra 2020, og vi kan ikke udstede garantier. Men uanset hvad der sker, vil vi sørge for, at der på den ene eller anden måde er en afklaring om holdets fremtid inden Tour de France-starten i juli næste år, skriver holdet.

Siden 2010-sæsonen har holdet kørt under navnene Sky Procycling og Team Sky.

Stor Sky-dominans

Holdet har blandt andet opnået stor succes i Tour de France, som med en enkelt undtagelse er blevet vundet af en Sky-rytter hvert år siden 2012.

Henholdsvis Bradley Wiggins, Chris Froome og senest Geraint Thomas har triumferet i det store etapeløb, mens de har været på lønningslisten hos det britiske cykelhold.

Froome håber ikke, at rytterne på holdet bliver splittet fra hinanden efter næste sæson.

- Jeg kan ikke forudsige fremtiden. Men det er et meget specielt hold. Vi har planer om at holde sammen i 2020, hvis det overhovedet er muligt, siger Froome ifølge BBC.

- Vi vil alle gøre alt for, at det kan ske - i andre farver med en ny partner, men med samme værdier, fokus og ønske om at vinde, siger Froome.

Ifølge Sky selv har holdet vundet 322 sejre siden 2010. Det inkluderer otte samlede sejre i Grand Tour-løb, 52 samlede sejre i andre etapeløb samt 25 sejre i endagsløb.

Ifølge Sky selv har holdet vundet 322 sejre siden 2010. Det inkluderer otte samlede sejre i Grand Tour-løb, 52 samlede sejre i andre etapeløb samt 25 sejre i endagsløb.

Med ryttere som Chris Froome, Sergio Henao, Michal Kwiatkowski, Wout Poels, Egan Bernal og Geraint Thomas på kontrakt, virker det sandsynligt, at sejrslisten vokser i den kommende sæson.

Holdet har også en dansker på lønningslisten. Carsten Jeppesen er teknisk direktør på holdet. Han blev hentet ind fra Bjarne Riis' daværende Saxo Bank-hold og har således været en del af Team Sky fra begyndelsen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter