Froome tre minutter efter i Giroen: 'Jeg er ikke på 100 procent endnu'

Chris Froome ligner ikke en kommende Giro-vinder, men trods ny nedtur onsdag bevarer han optimismen.

Chris Froome er helt nede som nummer 12 i klassementet i Giro d'Italia. (Foto: LUK BENIES © Scanpix)

Onsdagens korte, men hårde bakke op mod målet på 11. etape af Giro d'Italia blev endnu en nedtur for forhåndsfavoritten Chris Froome (Sky).

Han havde i forvejen tabt en del tid på de få andre etaper tidligere i løbet med afslutning opad, og onsdag gav en blanding af uheld og trætte ben nok en bet i klassementet.

- Der var et styrt i finalen, som jeg blev fanget bagved. Dette skabte et lille hul, og efter det jagtede jeg de andre på den sidste del af det flade før stigningen, lød det fra briten ifølge Cyclingnews efter etapen.

- Da vi så ramte den sidste kilometer, havde jeg bare ikke benene til at indhente de forreste.

Førende Simon Yates (Mitchelton-Scott) kom i mål 40 sekunder foran Froome, som nu er på 12.-pladsen med hele 3 minutter og 20 sekunder op til landsmanden Yates.

Skal nok komme tilbage

Nummer to i klassementet er forsvarende Giro-mester Tom Dumoulin (Sunweb). Han er 47 sekunder efter Yates.

Med til historien om Froomes problemer hører også, at Froome styrtede kort før starten på årets Giro, og det har givet ham en svær start på løbet.

Men bedringen er på vej ifølge Froome, og det er med til at fastholde troen på triumf.

- Jeg nærmer mig så småt dag efter dag, men jeg er ikke på 100 procent endnu, siger Froome.

- Det er også klart nok, efter alle de ting der er sket med min højre side af kroppen, men jeg er optimistisk. Jeg skal nok komme tilbage. Der er stadigvæk mange hårde etaper tilbage af løbet.

Torsdagens etape er flad uden større udfordringer andet end en lille stigning omkring 15 kilometer fra mål. Derfor sker der næppe noget blandt favoritterne.

Der venter dog adskillige hårde bjergetaper i løbets sidste halvdel.

/ritzau/