Fuglen fik for meget fisk: For meget Omega 3 ødelagde Astana-kaptajnens Tour de France

Jakob Fuglsang forklarer, at det formentlig var en ubalance i kroppen, der gjorde, at Tour de France ikke gik, som han selv havde håbet.

Jakob Fuglsang havde ikke det Tour de France, som han havde håbet på. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

På papiret er en samlet 12. plads i Tour de France ikke helt skidt, men når man samtidig kigger på, hvad Jakob Fuglsangs forventninger var før løbet, så var det svært ikke at være skuffet, da det tre uger lange etapeløb var afsluttet.

Men hvorfor manglede han de sidste kræfter til at hænge på de andre favoritter? Det var et stort spørgsmål i et godt stykke tid efter Geraint Thomas var blevet hyldet i den gule trøje på Champs-Élysées. Faktisk helt indtil tirsdag i denne uge.

I et interview med TV 2 Sport fortæller Jakob Fuglsang nemlig, at tests, som hans hold Astana har lavet, nu har givet en umiddelbar årsag – for meget Omega 3-indhold.

Omega 3 er en fedtsyre, som man kan få via kosten fra fisk og skaldyr, men det er også noget, man kan indtage som tilskud.

Det lyder umiddelbart som noget positivt og vigtigt for kroppen, men det kan også godt gå hen og få en dårlig indflydelse, hvis man får for meget af det.

- Jeg havde en ubalance i kroppen. Det kan gå ind og forstyrre cellerne og derved forringe restitutionen. Det kan være en af grundene til, at jeg ikke har restitueret ordentligt fra dag til dag, forklarer Jakob Fuglsang til TV 2 Sport.

Danskeren fortæller samtidig, at det heller ikke hjalp, at han var i asfalten flere gange i starten af løbet. Det havde ligeledes en påvirkning på kroppen.

Men der bliver altså en ny mulighed for Jakob Fuglsang næste år, tyder det på. For et par dage siden oplyste Astana nemlig på deres Twitter, at han bliver kaptajn igen i næste års Tour de France.

Facebook
Twitter