Fuglsang efter uheldigt styrt: Heldigvis ikke alvorligt

Den danske Astana-kaptajn mistede dyrebar tid på 1. etape af Paris-Nice.

Jakob Fuglsang tabte vigtig tid på dagens 1. etape af Paris-Nice. (Foto: SEBASTIEN NOGIER © Scanpix)

Cykelrytter Jakob Fuglsang har tilkæmpet sig rollen som kaptajn på holdet Astana. Derfor var der også forventninger til danskeren forud for 1. etape af Paris-Nice søndag. Desværre styrtede Fuglsang kort før mål og tabte mere end et minut til de forreste.

- Der var et styrt foran mig, og jeg kunne bare køre uden om, men så var der nogen, som styrtede ind i mig bagfra, og jeg røg ned. Heldigvis er jeg ikke alvorligt skadet, men det er selvfølgelig aldrig rart at styrte. Nu skal jeg komme mig, og så må vi se, hvad jeg kan gøre på de næste etaper, siger Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside.

Hos holdets ledelse ærgrer man sig naturligvis over kaptajnens styrt, men til gengæld er der glæde over, at blandt andre danske Michael Valgren var med helt fremme i finalen.

- Det var en nervøs dag med nogle farlige veje og selvfølgelig regn og kulde. Vi arbejdede godt i løbet af dagen, men vi var meget uheldige til sidst, da Jakob Fuglsang styrtede. Der var ingen tre kilometer-regel i dag, så vi tabte dyrebar tid i klassementet. Det var godt, vi havde Luis Leon Sanchez og Michael Valgren i favoritgruppen. Vi må tage se dag for dag, hvad vi kan gøre på de næste etaper, men vi tror på det, siger sportsdirektør Dimitrij Fofonov.

Paris-Nice fungerer som startskud på den europæiske etapeløbssæson. Der køres otte etaper, og løbet slutter på søndag.

Facebook
Twitter