Fuglsang er spændt på ukendt Astana-fremtid

Selvom Jakob Fuglsang har kørt løb mod sin kommende arbejdsgiver Astana længe, er holdet ham nærmest ukendt.

Fra næste sæson tørner Jakob Fuglsang ud for en arbejdsgiver, der har hjemme 5000 kilometer mod øst i det sydlige Sibirien.

Den danske cykelrytter glæder sig til at komme videre med karrieren, men det kasakhiske hold Astana er næsten lige så eksotisk for ham som for alle andre.

- For at være ærlig, så kender jeg ikke så meget til det. Men jeg har hørt fra andre, at det er et hæderligt hold. Måske er det ikke helt så professionelt som nogle af de allerbedste.

- Men stemningen er god, og der er styr på de ting, der skal være styr på, siger Jakob Fuglsang.

Det har længe stået klart, at Jakob Fuglsang ikke ville fortsætte hos Radioshack-Nissan, efter forholdet til den luxembourgske arbejdsgiver er blevet stadig mere surt hen over sommeren.

Det gik skævt, da holdet fravalgte danskeren til Tour de France, og da Fuglsang efterfølgende blev for kritisk over ledelsen, endte holdet med at pille ham af programmet i alle de store løb.

Silkeborgenseren har siden fået tilbud fra flere hold, blandt andre Saxo Bank-Tinkoff Bank, men han valgte kasakherne, fordi de tilbød ham den rolle, han ønskede sig.

- Indtil videre er planen, at jeg skal være kaptajn i Tour de France, hvilket har været mit højeste ønske. Det er ikke sikkert, at det sker allerede næste år, men det har været mit ønske, så det var en af hovedårsagerne til, at jeg valgte dem, siger Fuglsang.

Astana har udover Jakob Fuglsang også tegnet kontrakter med Vincenzo Nibali og Janez Brajkovic, og planen er, at Nibali - som bliver holdets største profil - ikke skal køre Touren. Det skal derimod Janez Brajkovic - sammen med Fuglsang.

- Jeg skal tro på, at jeg er bedre end Janez Brajkovic. Fra starten har de meldt ud, at de troede på mig til Touren, og jeg ville have et stærkt hold omkring mig med blandt andre Fredrik Kessiakoff, som jeg har været holdkammerat med på mountainbike.

/ritzau/

FacebookTwitter