Fuglsang forsvarer førertrøjen i Andalusien med andenplads

Danske Jakob Fuglsang blev slået i spurten på dagens etape i Spanien, men fører fortsat løbet.

Jakob Fuglsang (i gult) kunne ikke lave et etapesejrshattrick i Vuelta a Andalucia, da han blev slået i en spurt mellem tre mand af Jack Haig på lørdagens 4. etape. (Foto: PEPE TORRES © Scanpix)

Jakob Fuglsang kunne dufte et etapesejrshattrick i Vuelta a Andalucia, men i en spurt mellem danskeren, Jack Haig og Mikel Landa, måtte Fuglsang se sig slået på målstregen af Haig efter en hård bjergetape.

Til gengæld kørte danskeren igen med stort overskud og havde ingen problemer med at forsvare sin samlede føring forud for søndagens afsluttende enkeltstart.

Tidligt kom et stort udbrud på 18 mand afsted. Til glæde for Fuglsang og Astana var der flere hold, for hvem etapen var sidste chance for succes, og som havde misset udbruddet.

Jakob Fuglsang var på scenen igen i dag for at modtage en ny førertrøje. (Foto: PEPE TORRES © Scanpix)

Derfor var der flere trækheste i front til at tage del i arbejdet med både at holde udbryderne i kort snor og senere køre dem ind.

Den sidste stigning blev af samme årsag både et slag om klassementet og etapen. Og igen viste Fuglsang storform.

24 kilometer fra mål rykkede han fra de øvrige favoritter. Det tyndede voldsomt ud, og selv om hans værste konkurrent til sejren, Mikel Landa, kom op, havde han kun få med på hjul, og Landas holdkammerater var sat af.

Sad forrest kort før mål

Kørt før toppen rykkede Jack Haig, og det var kun Fuglsang og Landa, som kunne sidde med. Fuglsangs holdkammerat Ion Izagirre og Brandon McNulty var dog ikke langt efter som de næste på toppen.

Med fem kilometer til mål havde de tre mand i front mere end et halvt minut til de to forfølgere, og det stod klart, at etapevinderen skulle findes imellem dem.

Kort før kilometermærket forsøgte Haig at køre væk, men Fuglsang havde ingen problemer med at lukke hullet. Til gengæld blev danskerens kontraangreb let lukket af Landa.

Spanieren trådte først an på opløbsstrækningen, hvor Fuglsang let kom forbi, men fra bageste position pressede Haig sig forbi og tog etapesejren.

Søndag skal det hele afgøres på en 13 kilometer lang enkeltstart i og omkring Mijas.

/ritzau/