Fuglsang hjælper holdkammerat til baskisk hjemmetriumf

Godt hjulpet af Jakob Fuglsang tog baskiske Ion Izagirre den samlede sejr i Baskerlandet Rundt lørdag.

Jakob Fuglsang bliver hylder på podiet som løbets nummer tre. Efterfølgende blev han frataget placeringen. (Foto: Javier Etxezarreta © Scanpix)

Astana-baskeren Ion Izagirre fortsætter succesen i sæsonen. Lørdag sikrede han sig den samlede sejr i hjemstavnens Baskerlandet Rundt med god hjælp fra danske Jakob Fuglsang.

Adam Yates vandt etapen, hvor Fuglsang blev nummer tre.

Danskeren blev egentlig også nummer tre i det samlede klassement, da Emanuel Buchmann kørte forkert kort før mål og sluttede syv sekunder efter Fuglsang i stillingen.

Efterfølgende valgte løbsarrangøren dog at kompensere Buchmann for tidstabet, da han blev vildledt af en motorcykel kort før mål. Han endte derfor som nummer tre i klassementet og skubbede Fuglsang ned på fjerdepladsen.

Det skriver Bora-holdet på Twitter.

Adam Yates vandt sidste etape af Baskerlandet Rundt. (Foto: Javier Etxezarreta © Scanpix)

Bora-holdet så ud til at være i fin kontrol indtil 66 kilometer fra mål, hvor Jakob Fuglsang lancerede et angreb.

Da førende Buchmann viste svaghedstegn og ikke kunne hænge på, kørte Ion Izagirre op til Fuglsang i jagten på både etapesejr og samlet triumf.

Kort efter kørte Dan Martin, Adam Yates og Tadej Pogacar op til de to Astana-spidser, og da Bucmann på den efterfølgende nedkørsel lige nøjagtigt ikke fik lukket hullet op til frontgruppen, trak de for alvor fra på næste stigning.

Tyskerens Bora-hold var eksploderet i favoritfeltet, og de fem stærke ryttere ude foran havde et forspring på godt halvandet minut ved foden af sidste stigning med små 20 kilometer til mål.

Dermed var Ion Izagirre virtuelt i den gule førertrøje, men både Yates og Martin var inden for et minuts afstand i klassementet og kunne presse ham.

Ion Izagirre efter sin samlede sejr. (Foto: Javier Etxezarreta © Scanpix)

Med 12 kilometer igen satte Dan Martin et angreb ind, men han blev trukket ind igen af Astana-duoen. Alle fem var samlet, da de ramte den sidste bakke i målbyen Eibar med fire kilometer igen, hvor Adam Yates kort efter stak af.

Ham kunne de fire andre ikke fange. Han kørte over målstregen et sekund før Dan Martin og Fuglsang.

Det så ud til, at Fuglsang ville slutte lige uden for podiet samlet, da Buchmann havde leveret en flot fight bagved i favoritfeltet.

Men få hundrede meter fra mål fulgte han og et par andre ryttere efter en motorcykel, som drejede væk fra ruten.

Det kostede ham i hvert fald 10-15 sekunder, og han endte i stillingen syv sekunder efter danskeren. Men den tid fik han altså tilbage af løbsarrangøren efterfølgende.

Ion Izagirre vandt i februar Volta a la Comunitat Valenciana, han blev i samme måned toer i Andalusien Rundt, som Fuglsang vandt, og baskeren vandt også en etape i Paris-Nice i marts.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter