Fuglsang jagter stadig svar på skuffende Tour

Jakob Fuglsang har foreløbig brugt en måned på at jagte en forklaring på sit skuffende Tour de France.

Jakob Fuglsang har i en måned lavet tests af egen krop for at få en forklaring på sit skuffende Tour de France. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Jakob Fuglsang tog til Frankrig med podiedrømme, men kom for en måned siden hjem fra Tour de France med en skuffende 12.plads. Siden har Fuglsang og hans stab søgt en forklaring på det kritiske formdyk, og Fuglsang har holdt sig fra cykelløb.

- Det var ikke det resultat, jeg havde håbet på. Jeg følte mig ikke som mig selv, siger han.

Fuglsang har lavet forskellige tests for at søge en årsag, men han har foreløbig ikke fundet en god forklaring. Nogle af testene venter han stadig svar på.

- Det kan også være, at kroppen bare ikke ville, det jeg ville, i juli måned. Der er meget stress omkring touren, men holdet har gjort, hvad det kunne, for at jeg kunne præstere optimalt, og så må vi se om vi kan finde nogle svar, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren var søndag hjemme i barndomsbyen Silkeborg til et event for sin tidligere holdkammerat Fabian Cancellara. Her deltog også Bjarne Riis, der selv har haft Fuglsang under vingerne som holdejer.

Den tidligere Tour-vinder og sportsdirektør har under og efter Tour de France kritiseret både Fuglsang og Astana-holdet, men Riis har også evalueret løbet sammen med Fuglsang, og ser stadig Jakob Fuglsang som potentiel toprytter i de store klassementsløb.

- Jeg mener, det er noget sludder, at sige, at han ikke skal køre klassement og i stedet jagte etapesejre. Jeg ser et stort potentiale i ham og føler, han er god nok til at køre op med de bedste, siger Bjarne Riis.

Vil fortsætte som klassementsrytter

Ovenpå Tour-skuffelsen har der været spekuleret i, om det kazakiske Team Astana vil kassere Fuglsang som klassementshåb, og i stedet satse på et nyt topnavn.

- Jeg ved ikke endnu, om der kommer andre til holdet, men jeg synes, at jeg har vist op til Touren, at jeg kan køre som klassementsrytter, og det vil jeg gerne fortsætte med, fastslår Jakob Fuglsang.

For Fuglsang bliver sæsonens sidste satsning VM i Østrig i slutningen af september. Her er han i spidsen for et dansk hold med hele otte ryttere.

- Forberedelserne begynder så småt nu. Det bliver et hårdt og udmarvende løb, jeg ser frem til det og er motiveret, siger han.

Forberedelsen går uden om Spanien Rundt, da Jakob Fuglsang i stedet kører et par endagsløb i Canada og overvejer en højdetræningslejr.

Facebook
Twitter