Fuglsang: Måske en god idé med et nyt hold

Jakob Fuglsang åbner for et holdskifte, efter han er havnet på storhold med mange kaptajner.

Jakob Fuglsang åbner op for et klubskifte fra næste sæson. (Foto: © DR, DR Sporten)

Andy Schleck. Fränk Schleck. Fabian Cancellara. Andreas Klöden. Chris Horner.

Alle er cykelstjerner, og alle er umiddelbart foran danske Jakob Fuglsang i køen af kaptajn-emner på cykelsportens nye store fusionshold: Radioshack-Nissan-Trek.

Den konklusion synes danskeren også selv at være nået frem til, og allerede i 2012's første måned åbner Fuglsang for et holdskifte forud for 2013.

- Jeg vil ikke sige allerede nu, at jeg er på vej væk fra holdet - det kan være, jeg bliver - men skal man være realistisk og se fremad, og bliver holdet ved med at se ud, som det gør nu, jamen så var det måske en god idé at kigge sig om efter andre hold, siger Fuglsang til Cykelmagasinet.

Jakob Fuglsang blev både professionelt og privat stærkt knyttet til brødrene Schleck og sportsdirektør Kim Andersen, da kvartetten var at finde på Bjarne Riis' hold, Saxo Bank.

De fire og en række andre på Riis' lønningsliste blev fristet af det luxembourgske Leopard Trek-projekt forud for 2011-sæsonen, hvor brødrene Schleck og Cancellara var stjernerne, og hvor Fuglsang var Schleck'ernes førstemand.

Det projekt varede et år, og efter sammensmeltningen med Radioshack er der mange flere ryttere, der kæmper om kaptajnrollerne i de forskellige løb.

Det får Fuglsang til i år at satse på de løb, hvor han får lov til at køre sin egen chance frem for kun at satse på cykelkalenderens allerstørste løb.