Fuglsang med regnbuestriber i øjnene

VM-ruten passer godt til Jakob Fuglsang, der skal have sat de hurtige folk af på stigningerne.

Det bliver en bjergtung omgang, når der søndag bliver kørt VM i Østrig.

Det danske VM-håb hedder Jakob Fuglsang, som har Niklas Eg og Jesper Hansen til at hjælpe sig over de mange stigninger i alpelandet.

Det er dog naturligvis Jakob Fuglsang selv, der skal gøre arbejdet færdigt.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at sidde med i finalen og kæmpe om regnbuestriberne til allersidst, siger Jakob Fuglsang, der gerne ser, at VM-rytterne bliver presset maksimalt.

- Hvis jeg har mit normale niveau, vil et hårdt løb passe mig bedst. Det er klart, at jeg skal af med nogle af de hurtige folk, siger Jakob Fuglsang, der har arbejdet meget med de små ryk i cyklen.

- Det er éndagsløb, så det er mere nødvendigt med temposkift. Der skal lægges nogle watt over en kort periode i den type løb.

God rute for Fuglsang

Landstræner Anders Lund ser fine muligheder for, at Jakob Fuglsang kan levere et resultat, der vil gøre de danske cykelfans stolte.

- Det er et af de VM i Jakobs levetid, som passer ham bedst som cykelrytter. Det er en chance, som han skal forsøge at gribe, siger Anders Lund, der, selvom han aner optimisme hos Fuglsang, skal forsøge at frigøre nogle mentale kræfter i silkeborgenseren.

- Efter Tour de France har moralen ikke være lige så høj som normalt. Jeg kørte et halvhårdt program til og med Touren, og jeg vil gerne slutte godt af i år, siger Jakob Fuglsang.

Facebook
Twitter