Fuglsang om Schweiz Rundt: 'Kunne være sjovt at ryge helt til tops'

Lørdag går Schweiz Rundt i gang, og med Jakob Fuglsang er der hele seks danskere med i cykelløbet.

Jakob Fuglsang er klar til Schweiz Rundt, hvor han gerne ser sig selv nå helt til tops. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Danske Jakob Fuglsang stillede ikke til start i Critérium du Dauphiné i år. Det var på trods af, at han sidste år tog den samlede sejr i det franske løb.

Fraværet betød, at han måtte se sin holdkammerat rulle ud af startrampen som den sidste rytter på førstedagen i Dauphiné.

Det var en oplevelse, der gippede lidt i den danske rytter, da det havde været Fuglsang selv, der havde fået æren som sidste års vinder, hvis han havde stillet til start.

- Jeg må sige, at da jeg så min holdkammerat Hugo Houle rulle ned ad startrampen som den sidste i Dauphine, der tænkte jeg da også, at det kunne have været mig, siger den 33årige rytter.

- Det kunne have været fedt at prøve, men jeg ser frem til Schweiz Rundt, som er et løb, jeg har gode erfaringer med, og som jeg godt kan lide. Jeg har ikke vundet Schweis Rundt. Det er blevet til en tredje og en fjerdeplads i det samlede klassement, så det kunne være fedt at rykke helt til tops.

Holdtidskørsel lokker

Hans fokus ligger på Tour de France, og derfor har han i stedet valgt at stille til start i Schweiz Rundt, der skydes i gang lørdag, da han vurderer, at det er bedre forberedelse til Touren, som begynder 7. juli.

Tidsmæssigt ligger Schweis Rundt som Dauphiné gjorde sidste år i forhold til Tour de France, da Tour-starten i år er blevet rykket til en uge senere. Men også disciplinerne i dette års Schweiz Rundt er af betydning, fortæller Fuglsang.

- Der er en holdtidskørsel i Schweiz Rundt, så det er fint i forhold til Touren, hvor der også er en holdtidskørsel i år. Så det er også en af grundene til, at jeg har valgt, som jeg har i år.

Jakob Fuglsang kommer til at dyste mod ryttere som Richie Porte, Nairo Quintana, Mikel Landa, Steven Kruijswijk og Bauke Mollema i Schweiz Rundt.

Løbet byder ud over bjerge også på kuperede etaper, hvor ryttere som Peter Sagan, Alexander Kristoff, André Greipel, Michael Matthews og John Degenkolb kan gøre sig gældende.

Critérium du Dauphiné slutter søndag 10. juni, mens Schweiz Rundt fortsætter til 17. juni.

Seks danske ryttere stiller til start i Schweiz Rundt, og det er Jakob Fuglsang (Astana), Jesper Hansen (Astana), Magnus Cort Nielsen (Astana), Søren Kragh Andersen (Team Sunweb), Matti Breschel (Team EF Education First-Drapac), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott).

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter