Fuglsang vil sejre før sin svanesang: 'Det er formentlig min sidste kontrakt'

Onsdag blev det officielt, at den danske cykelrytter skifter Astana ud med Israel Start-Up Nation fra næste sæson.

Jakob Fuglsang deltog i går ved præsentationen af næste års Tour de France-rute. REUTERS/Gonzalo Fuentes (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

Det er aldrig for sent at begive sig ud på nye eventyr.

Heller ikke hvis man som 36-årig cyekelrytter nærmer sig karrierens efterår. Et nyt eventyr bliver det også til, for den danske cykelrytter Jakob Fuglsang, der onsdag kunne meddele at han fra 2022-sæsonen skifter Astana ud med Israel Start-Up Nation.

Danskeren har fået en treårig kontrakt med det israelske cykelhold.

- Det er formentlig min sidste kontrakt. Jeg synes, det virker til at være et godt match, og jeg håber, det kan blive nogle rigtig gode år, siger Jakob Fuglsang til DR Sporten.

Selvom karrieren måske lakker mod enden, er ambitionen stadig klar hos danskeren.

- Mit mål er at vinde cykelløb med Israel Start-Up Nation.

Selvom man er 36 år, er det ikke ulovligt at drømme stort. For eksempel om at iklæde sig førertrøjen i stjernebesatte etapeløb og vinde kuperede klassikere. Og det er netop de drømme, danskeren fortsat håber at kunne få opfyldt med sit holdskifte.

- Jeg ville gerne finde et hold, der havde en familiær følelse, og hvor der også var plads til, at jeg kunne bruge min erfaring. Og at jeg samtidig får mulighed for at køre mine egne chancer, og at det ikke er et stjernespækket hold, hvor jeg ender i en hjælperrolle, siger Jakob Fuglsang.

Du kan høre den danske cykelrytter fortælle om sit nye hold i videoen herunder:

Ligner et ufrivilligt museumshold

På det israelske cykelholds navneliste florerer flere store navne.

Den tidligere Tour de France-vinder, 36-årige Chris Froome, og 35-årige Dan Martin er begge at finde på holdet. Og så er der den tidligere topsprinter, André Greipel, der lægger racercyklen på hylden, når sæsonen er slut.

Fælles for flere af rytterne er, at de har en del år i professionel cykelsport på bagen. Og med Jakob Fuglsang får det israelske hold endnu en rytter med meget erfaring.

Men Chris Froome har i år lignet en skygge af sig selv, og Andre Greipels hurtighed er heller ikke, hvad den har været. Med tilegnelsen af den 36-årige dansker kan man derfor godt tillade sig at forholde sig en smule kritisk til det israelske holds indkøbsstrategi, mener DR Sportens cykelekspert Brian Nygaard.

- Det er jo helt sikkert ikke deres mening, at de vil være et museumshold for karrierer, der engang var noget, som de ikke er længere. Men deres indkøbspolitik kommer ufrivilligt til at ligne det.

- Det skal Fuglsang så også have lov til at modbevise, og hvis han får en sæson som i 2020, er han et godt bevis på, at det ikke er reglen.

Erfaring har de rigeligt af hos det israelske cykelmandskab. Derfor er der også noget andet, danske Jakob Fuglsang skal bidrage med hos Israel Start-Up Nation, vurderer cykeleksperten.

- Det må være for resultaternes skyld, de har hentet Fuglsang. For jeg formoder ikke, at han har været billig, og det tyder også på, at han vil lave resultater, siger Brian Nygaard.

Jakob Fuglsang har kørt på UCI's World Tour siden 2009.

FacebookTwitter