Fuglsangs solosejr lukker munden på kritikere: ’Det rører mig ikke en høstblomst’

Jakob Fuglsang har indtil i dag måttet nøjes med sekundære placeringer i endagsløbene i foråret.

Jakob Fuglsang har haft et stort forår kronet med en sejr i Liège-Bastogne-Liège. (Foto: ERIC LALMAND © Scanpix)

Mange gange bliver cykelløb afgjort på små detaljer, men sådan var det ikke i dagens Liège-Bastogne-Liège. Der var Jakob Fuglsang bare den bedste.

Dermed får han lukket foråret på den perfekte måde med en sejr i et af verdens største cykelløb og får samtidig vist sine største kritikere, at han godt kan vinde endagsløb.

- Det rører mig ikke en høstblomst, hvad de siger, forklarer Jakob Fuglsang til DR Sporten efter løbet.

- I ny og næ vinder jeg et cykelløb, og jeg ved, at den måde, jeg skal vinde cykelløb på, er at køre alene. Men når benene er der, så kan det også godt lade sig gøre på andre måder. Jeg skal bare tro på mig selv, siger danskeren.

Jakob Fuglsang viste sin klasse og kørte fra alle konkurrenterne på den sidste alvorlige stigning, Roche-aux-Faucont, og det havde været planen hele tiden.

- Det er selvfølgelig virkelig fedt og måske endda lidt uvirkeligt. Dagen gik mere eller mindre, som jeg havde planlagt. Mit mål var toppen af Roche-aux-Faucont. Vi havde snakket om, at jeg skulle spare på kræfterne indtil da, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsang jubler over sin sejr. (Foto: Julien Warnand © Scanpix)

Først fik han to ryttere med sig i Michael Woods og Davide Formolo. Det var ikke noget, der fik ham til at tænke, at sejren var hjemme.

- Jeg tænkte, at podiet var hjemme, men det er to stærke ryttere, og det var Woods, der startede det hele. Så jeg tænkte, at det måske var ham, som var bedst kørende. Da han så sprang over sin føring på den sidste del af stigningen, tænkte jeg, at jeg var nødt til at forsøge, forklarer danskeren.

Touren er noget helt andet

Astana-danskeren lagde alt i sit sidste forsøg lige før toppen på Roche-aux-Faucont, og det gav pote. Først røg Woods af, og dernæst var det Formolo, som slap danskeren.

De næste ti kilometer kørte han derfor alene til målstregen.

- Det er selvfølgelig en kæmpe tilfredsstillelse og en kæmpe motivation fremadrettet. Forhåbentlig gør det bare, at der er flere sejre i vente, forklarer Jakob Fuglsang, der godt ved, at han nu vil få masser af opmærksomhed i Tour de France.

- Det her er et endagsløb, og Touren er noget helt andet. Der er andre ryttere at kæmpe med. Men det er klart, at med den form, jeg har vist indtil videre, er der nok nogle, som begynder at holde ekstra øje med mig. Nu skal jeg have en lille pause, og så begynder jeg at kigge frem mod Touren, siger han.

Tre gange i dette forårs klassikere har Jakob Fuglsang kæmpet til det sidste med franske Julian Alaphilippe. Det var på forhånd også lagt op til et opgør mellem de to, men før de sidste alvorlige stigninger fik danskeren et tegn om det modsatte.

- Jeg vidste godt, at han formentlig ville få problemer i dag, og at det ikke drejede sig om ham og mig. Inden vi kom til La Redoute, var vi på siden af hinanden, og han kigger op på mig og siger, at han håber, at jeg vinder, siger Jakob Fuglsang.

- Det viser også bare, at han også er en mester, og han kender også sine egne grænser og har en respekt for den måde, jeg har kørt de her klassikere på, lyder det fra danskeren.

Davide Formolo blev nummer to i løbet, mens Maximillian Schachmann blev nummer tre.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter