Gense pressemødet med Michael Rasmussen

Gense Michael Rasmussens pressemøde, hvor han fortalte om begivenhedernes gang i sommer, hvor han blev trukket ud af Tour de France.

Michael Rasmussen på torsdagens pressemøde (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Michael Rasmussen gik i offensiven, da han torsdag den 8. november gav sin version af begivenhedernes gang i sommer.

Han måtte godt nok indrømme, at han havde løjet overfor stort set alle om, hvor han opholdt sig frem mod Tour de France. Men han sagde samtidig, at Rabobank var fuldstændig klar over det.

Dermed ser det ud til, at Michael Rasmussen forsøger at få Rabobank til at indrømme, at danskerens fyreseddel i juli måned var uberettiget. Og derfor kan Rasmussen stå til at få et større økonomisk plaster på såret.

Omvendt har hollænderne dog ikke virket specielt rystede over Michael Rasmussens udtalelser. Mandag den 12. november fremlægger de deres syn på sagen.

Michael Rasmussen har tilsyneladende heller ikke forventet, at hans indrømmelser vil medføre sanktioner fra Den Internationale Cykelunion. Men her siger antidopingchef Anne Gripper, at Rasmussen står til en to-årig karantæne, fordi han løj om, hvor han var i juni måned.

- Jeg forventer, at vi nu åbner en disciplinærsag mod ham. Efter denne indrømmelse er det sandsynligt, at vi går efter et brud på reglen om at "unddrage sig testning", hvilket som standard giver to års karantæne, siger Anne Gripper til Ritzau.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53aa39c26187a20e3c642e67

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk