Glad Cecilie Uttrup mærker stigende interesse for kvindecykling

Cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig gør en stor dyd ud af at eksponere kvindecykling.

Cecilie Utrrup Ludwig er dansk mester i enkeltstart og kører for det danskregistrerede hold Cervélo-Bigla Pro Cycling (Foto: Cervelo Bigla © Cervelo Bigla)

Søndag kørte Cecilie Uttrup Ludwig klassikeren Liege-Bastogne-Liege, hvor hun kom i mål som nummer 41 efter hårdt arbejde for holdkaptajnen på Cervélo Biglas, Ashleig Moolman, der endte som nummer fire.

Dermed afsluttede danskeren og resten af det kvindelige cykelfelt en uge med tre løb, de såkaldte Ardenner-klassikere.

Undervejs har Cecilie Uttrup Ludwig godt kunne mærke, at interessen for kvindecykling er steget markant den sidste tid, og det glæder den 22-årige bjergrytter.

- På kvindedelen er der klart kommet mere interesse. Der er virkelig en fremgang. Der er flere og flere, der viser kvindeløbene, og det gør mig bare så glad. Det er det, vi skal have. Der er flere, der skal se, at de her kvinder kan altså godt køre cykel. At det godt kan være lige så sjovt som herrernes, siger hun.

Gør sit for at hjælpe til

Det er ikke kun i bjergene og på diverse landeveje, at Cecilie Uttrup Ludwig kæmper for at vise kvindecykling frem.

Danskeren gør nemlig en stor dyd ud af at komme ud til folk på diverse sociale medier, og hun skriver også klummer på flere cyklingsider.

- Jeg prøver virkelig at gøre mit til at føre kvindecykling mere ud til folk, og det er ligesom blevet min passion. Jeg er måske bare en dråbe i havet, men jeg gør virkelig mit for at få folk derhjemme til at se det. Og jeg mærker da også, at det virker.

Men det handler ikke kun om at eksponere kvindecykling.

- Jeg synes, det er rigtig spændende at skrive de her klummer, og jeg skriver også om nogle lidt tungere emner, som andre ikke tager op. Jeg prøver at skrive om ting for at få folk til at gøre noget ved det. Jeg vil gerne ændre agendaen, slutter hun.