Grådkvalt Vingegaard sender tanker til sin bedste ven efter flot etapesejr i Vueltaen

Danskerens holdkammerat Nathan van Hooydonck er indlagt på hospitalet efter et trafikuheld.

Der var ingen arme i vejret, da han kørte over stregen. (Foto: © Manuel Bruque, Ritzau Scanpix)

Der var ikke meget jubel fra den danske Tour de France-vinder, da han tirsdag eftermiddag kørte først over stregen som vinder af 16. etape af Vuelta a España.

En trist nyhed ramte nemlig cykelverdenen tidligere på dagen. Jonas Vingegaards holdkammerat Nathan van Hooydonck var nemlig involveret i et biluheld og ligger nu på hospitalet.

Det fyldte mere i danskerens tanker, da han i det officielle vinderinterview blev spurgt ind til, om han mente hans angreb på dagens etape kom bag på resten af klassementsrytterne.

- Det ved jeg ikke. Jeg er bare glad for at vinde i dag. Vi fik nogle forfærdelige nyheder her til morgen, og jeg ville vinde for min bedste ven. Heldigvis er der gode nyheder om hans tilstand, og det var en stor lettelse for mig og hele holdet.

- Jeg håber, at han snart får det bedre, fortæller Jonas Vingegaard.

I et senere interview med TV 2 Sport satte danskeren i tårer streg under, at det ikke var den nemmeste dag i sadlen med tanke på van Hooydonck, der altså er indlagt på hospitalet.

- Det har været en underlig dag, hvor vi var hele følelsesregistret igennem. Det var ikke rart at høre nyheden i morges. Han er min bedste ven. Det motiverede mig til at vinde, og den her sejr er til ham. Vi har lige fået nyheden om, at han er i bedring, og det er jeg rigtig glad for, siger den følelsesmæssigt berørte rytter.

Den røde trøje kan vente

Jonas Vingegaard angreb med cirka tre kilometer tilbage af den afsluttende stigning, som var en kort men stejl af slagsen.

Her kunne ingen følge med, og den 27-årige dansker fik hurtigt et forspring på et minut til de andre klassementsryttere.

På opløbstrækningen var der ingen tvivl om, at etapesejren tilhørte Jonas Vingegaard, der tæt på mål fik den rare besked fra sin sportsdirektør.

- Det (Nathan van Hooydonck, red.) har fyldt 100 procent i dag, og jeg fik at vide med nogle hundrede meter til målstregen, at han er i bedring, og det gav mig så meget energi. Det betyder alt, at han er i bedring, udtaler danskeren til TV 2 Sport.

Vingegaard kom i mål et minut og fem sekunder før sin holdkammerat Sepp Kuss, der er indehaver af den røde førertrøje. Det betyder, at Tour-vinderen nu kun har 29 sekunder op til amerikaneren.

Vi fik dog ingen fornemmelse af, om danskeren vil sætte alle sejl ind på at vinde sin anden grand tour i år.

- Nu vil jeg bare nyde momentet og ikke tænke på det, fortæller Vingegaard i det officielle vinderinterview.

Overfor TV 2 fortæller danskeren desuden, at han i Vueltaens tredje uge føler sig i lige så god form, som han var under Tour de France i sommer. Men det samlede sejr i den spanske grand tour skænker Jumbo-Visma-rytteren først en tanke onsdag.