Guldvinder udvider garderoben: Så fedt at køre i dannebrogstrøjen

Mads Pedersen glæder sig til at vise beviset for DM-sejren frem for resten af verden.

Mads Pedersen kører først over målstregen ved DM. (Foto: Palle Peter Skov © Scanpix)

Når Mads Pedersen kommer hjem fra DM i Grindsted er det med en guldmedalje om halsen og en ny beklædningsgenstand, som han er særdeles stolt af.

Den 21-årige Trek-Segafredo-rytter, der er i gang med sin første sæson som professionel, var hurtigst, da der blev kørt DM i landevejscykling i Grindsted.

En sejr der honoreres med retten til at bære dannebrogstrøjen det følgende år, og som Mads Pedersen glæder sig til at vise frem for verden.

- Jeg er glad. Det er stort. Det er helt klart det største resultat, jeg har lavet. Det bliver så fedt at køre i dannebrogstrøjen det næste år. Det betyder alt for en hver dansk rytter. Det er det største, man kan vinde herhjemme, siger han.

Elastikkørsel hele dagen

Selvom Mads Pedersen kører for et stærkt udenlandsk, var han sendt alene til Danmark og måtte køre sig til sejren uden hjælp fra en eneste holdkammerat.

- Selvfølgelig er det svært, men kører man cykelløb, og finder man nogle, der også vil køre cykelløb, så kan det jo tydelig vis godt lade sig gøre.

- Vi har ligget og kørt elastikkørsel hele dagen. Så røg der 30 mand afsted, og så kom de tilbage igen. Men man var nødt til at være med hver gang, for lige pludselig knækker den, og det skete så også til sidst, siger Mads Pedersen om de 219 kilometer, feltet skulle igennem i og omkring Grindsted.

Nicolai Brøchner blev nummer to, mens den forsvarende mester Alexander Kamp kom ind på tredjepladsen.

Facebook
Twitter