Hård rute venter i PostNord Danmark Rundt

Ruten til næste års udgave af det danske etapeløb starter på Frederiksberg og slutter i Aarhus.

Når der til september køres 2017-udgaven af PostNord Danmark Rundt bliver det som tidligere offentliggjort med start på Frederiksberg, mens løbet slutter i Aarhus. Undervejs venter der rytterne et hårdt etapeløb med hårde stigninger.

- Vi rammer de fleste af landets hårdeste stigninger undervejs. Mange små veje indbyder til godt cykelløb, og alle etaper kan blive afgørende. Det gælder også finaleetapen ind til Aarhus; en lang og hård etape, der vil gøre rytterne godt trætte, inden de skal køre om etapesejren og den samlede sejr på den kuperede rundstrækning i Aarhus, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Løbets sidste etape ind til Aarhus, der er europæisk kulturhovedstad i 2017, bliver krydret med tre omgange på rundstrækningen i opløbsbyen, men inden da venter blandt andet en saftig kongeetape til Vejle.

Løbets tredje etape bliver den hårdeste og indeholder mere en 1800 højdemeter, der skal forceres af feltet, og helt stramt bliver det især på rundstrækningen i Vejle, hvor ruten rammer den klassiske stigning på Kiddesvej, der stiger med hele 21 procent.

Ruten byder også på en enkeltstart på fjerdeetape, når der køres en 20,5 kilometer lang rute i Randers, og det er faktisk ganske langt sammenlignet med tidligere enkeltstarter i PostNord Danmark Rundt.

Sammenlagt skal feltet køre 760 kilometer fra 12. til 16 september.

PostNord Danmark Rundt 2017-etaperne:

12. september, 1. etape: Frederiksberg – Kalundborg, 175 km 13. september, 2. etape: Svendborg – Odense, 185 km 14. september, 3. etape: Otterup – Vejle, 180 km 15. september, 4. etape: Enkeltstart Randers, 20,5 km 16. september, 5. etape: Ebeltoft – Aarhus, 200 km