Her er hvad Michael Rasmussen sagde

Michael Rasmussen har indrømmet at have dopet sig fra 1998 til 2010. Her er, hvad han sagde.

Michael Rasmussen har indrømmet at have dopet sig fra 1998 til 2010. Her er, hvad han sagde:

Jeg meddeler, at jeg fra i dag har indstillet min cykelkarriere som aktiv cykelrytter. Grunden til dette er, at jeg har valgt at indgå et samarbejde med de relevante antidopingmyndigheder for at hjælpe med at løse cykelsportens alvorligste krise nogensinde.

De relevante myndigheder i mit tilfælde er: ADD, som er Antidoping Danmark, Wada, som er den internationale antidoping organisation samt doping myndighederne i henholdsvis Holland og USA.

Konsekvensen af mit samarbejde vil munde ud i en suspension efter deres ønske, som jeg er klar til at modtage.

Jeg har benyttet mig af dopingmidler og -metoder i perioden 1998-2010. Det drejer sig om epo, væksthormon, testosteron, DHEA, Insulin, IGF-1, Kortison og blodtransfusioner.

Hvad jeg specifik har benyttet mig af hvornår og hvordan, det er antidopingmyndighederne blevet informeret om.

Min samarbejdsaftale med dem bygger på en fortrolighed, der gør, at jeg ikke kan give yderligere detaljer på nuværende tidspunkt. Det tidspunkt kommer muligvis senere.

Jeg er godt klar over at jeg har snydt, jeg løjet og jeg bedraget folk og andre atleter. Der er jeg parat til at råde bod på og er klar til at tage min straf.

Samtidig vil jeg godt udtrykke min enorme taknemmelighed overfor Christina og Claus, som har været fantastiske både i forbindelse med opbygningen af cykelholdet, men i særdeleshed i den sidste meget svære tid, som min familie og jeg har gennemlevet. Jeg står i dyb gæld til dem begge.

Når jeg rejser mig og går ud fra dette lokale, så er det som en lettet mand. Så bærer jeg ikke længere rundt på den byrde, der også har tynget mig i så mange år.

Og jeg er glad for, ikke at skulle lyve længere. Jeg vil gerne takke mine fans gennem mange år, for den utroligt store opbakning og tak til jer fordi I kom i dag.

 

Her er hvad Claus Hembo sagde på pressemødet

Claus Hembo er direktør for Michael Rasmussens cykelhold

Velkommen til vores pressemøde! Det endelige opgør med fortiden er nødvendigt for en ny fremtid.

Som I ikke kan have undgået at have bemærket, er der i den grad international røre om cykling i disse dage.

Michael Rasmussen og vi er og har altid været enige om, at dette cykelhold skulle skabes på sunde værdier, det vil sige som et rent hold og absolut dopingfrit.

En politik, der uden nogen slinger i valsen er blevet fulgt. Samtidigt har vi store drømme om at skabe et storhold.

Alle der følger med i International cykelsport må have noteret sig, at der desværre dukker den ene dopingsag efter den anden op. Samtidigt tænker man hver gang, at det nok desværre ikke er sidste gang.

Vi er kommet til den konklusion, at vores ambition om at skabe et storhold, ikke kan skabes i det nuværende miljø, hvor doping er almindeligt og anerkendt.

Vi tror, at doping har været og fortsat er et udbredt fænomen i international topcykling.

Medmindre der kommer det endelige opgør mod doping, tror vi, at cykelsporten vil fortsætte med at dope sig, og rene hold vil være uden chance for at komme til tops. Det opgør er startet og den bevægelse vil vi ikke bare tilslutte os - vi vil gerne gå forrest.

Vi mener, at man bør motivere ryttere, der har været en del af doping i cykelsport, til at stå frem med deres viden, så man kan få trevlet et sygt system op.

Vi mener, at man en gang for alle, skal få brudt "tavshedens lov". Det skal ikke længere være normen at snyde.

Normen skal være, at man er absolut dopingfri. Normen skal være, at man ikke benytter sig af doping og har man mistanke om, at konkurrenter benytter sig af ulovlige midler, så tier man ikke. Man deler sine mistanker med de ansvarlige myndigheder, der så undersøger påstanden.

Stikkeri? Nej, en helt nødvendig operation på en syg patient. Michael Rasmussen opnåede som ung og udopet atlet at blive målt med det hidtil største watt per kilo ydelse i Danmark. Han opnåede at blive nummer tre til VM som juniorrytter.

Han var klart en af verdens bedste cyklister. Men så hoppede Michael i gryden med trylledrik.

Lad mig sige det klart. Michael Rasmussen har været dopet uden væsentligt ophold i perioden 1998 - foråret 2010.

Den handling tager Sponsorerne bag dette hold, Onfone, DANA og Christina Watches klart afstand fra.

Det opgør der nu er i cykelsporten mod doping, det støtter Michael Rasmussen 100 %.

Michael Rasmussen har siden sin ankomst til Christina Watches - Onfone powered by DANA kørt som en ren rytter.

Da Michael Rasmussen ønsker en ren cykelsport, har Michael taget kontakt til de relevante anti doping myndigheder, med henblik på at være en del af det endelige opgør mod doping. Et opgør, enhver kan se, er tvingende nødvendigt.

Michael Rasmussen har tilbudt antidoping myndighederne, at fortælle om alt hvad han har oplevet gennem tiden og med hvem han har oplevet dem. Michaels samarbejde med antidoping myndighederne bakker holdet ubetinget op.

Vi mener, at Michael Rasmussen i høj grad kan være nøglen til opgøret mod doping, manden, der kan være en væsentlig brik i at skabe en ny fremtid. Michael Rasmussen ønsker at være en del af en ren og uplettet fremtid og for at kunne være det, er et opgør med fortiden nødvendig.

Vi kører og har altid kørt, et rent cykelhold, hvilket er blevet strengt håndhævet af Michael Rasmussen og holdets ledere. Nu vil vi i kraft af Michael Rasmussens initiativ være med til at gøre vores til, at vi kører mod rene cykelhold, således at alle kører mod hinanden på lige vilkår.

Kilde: Ritzau / Christina Watches-Onfone.

 

FacebookTwitter