Her er konsekvenserne af Armstrong-sagen

Lance Armstrong-sagen har indtil videre haft stor betydning mange steder i cykelsporten. Få et overblik her.

Lance Armstrong-trækker skygger hen over flere af cykelsportens profiler. (Foto: Franck Fife © Scanpix)

Den 1000 sider lange rapport, som det amerikanske antidopingagentur (Usada) offentliggjorde tidligere på måneden med beviser om doping på Lance Armstrongs tidligere cykelhold US Postal, har de seneste uger fået konsekvenser.

Sagen har indtil videre haft stor betydning mange steder i cykelsporten. Her en række af konsekvenserne:

* Den internationale cykelunion (UCI) meddeler 26. oktober, at den nedsætter en uvildig kommission, der skal undersøge unionens egen rolle omkring dopingsagen mod Lance Armstrong.

* UCI meddeler ligeledes 26. oktober, at der ikke udpeges en ny vinder af Tour de France fra 1999-2005, hvor den nu dopingdømte Lance Armstrong vandt.

* UCI fratager 22. oktober Armstrong de syv Tour de France-titler, han vandt i karrieren, og tildeler ham livsvarig karantæne fra cykelsporten.

* Den hollandske bank Rabobank meddeler 19. oktober, at den til nytår stopper som sponsor for cykelholdet af samme navn som følge af den omfattende dopingsag. Det sker efter 17 år i sporten.

* 18. oktober beslutter cykelproducenten Trek at trække sig som sponsor for Lance Armstrong. Også mindre sponsorer som helseklub-kæden 24-Hour Fitness og honningproducenten Honey Stinger forlader Armstrong.

* Sportstøjfirmaet Nike og ølfabrikanten Anheuser-Busch beslutter 17. oktober at trække sig som sponsor for Lance Armstrong på grund af de belastende beviser mod den amerikanske eks-cykelrytter.

* Belgieren Johan Bruyneel bliver fredag 12. oktober fyret som sportschef og manager på cykelholdet Radioshack-Nissan. Bruyneel er nævnt adskillige gange i Usada-rapporten, hvoraf det fremgår, at han var en af bagmændene bag dopingsnyd på US Postal.

* Den tidligere cykelrytter Matt White har mistet sit job som sportsdirektør for GreenEdge, og han bliver samtidig afskediget hos Cycling Australia, hvor han også var ansat. White har efter Armstrong-rapporten indrømmet, at han var del af organiseret doping på US Postal i perioden 2001-2003.

* Det belgiske cykelhold Omega Pharma-Quick Step fyrer 15. oktober Levi Leipheimer, efter amerikaneren havde indrømmet doping i forbindelse med Usadas undersøgelser. Leipheimer havde i forvejen fået seks måneders dopingkarantæne for sin forseelse.

* Ud over de nævnte tilfælde er den slovenske cykelrytter Grega Bole i søgelyset på grund af Usadas rapport. Han undersøges af sit hold Vacansoleil, fordi han nævnes i Usada-rapporten i forbindelse med den italienske læge Michele Ferrari og det forbudte stof Aicar.

/ritzau/

FacebookTwitter