Hjerteproblem får OL-medaljehåb til at sætte karrieren på pause

Casper Folsach er en af de vigtige brikker hos 4000-meterholdet i banecykling, men nu sætter en hjertefejl en stopper for OL-drømmene.

Casper Folsach må sætte karrieren på pause på grund af et problem med hjertet. (Foto: PAUL HANNA © Scanpix)

Cykelrytteren Casper Folsach stod foran to af de mest spændende år i sin karriere, men nogle gange vil kroppen bare ikke det samme, som hovedet ønsker det.

Han har den seneste tid været under en række omfattende lægeundersøgelser på grund af hjerteproblemer, og det er det, som nu får den stærke cykelrytter til at sætte karrieren på pause.

- Jeg har gennemgået en række undersøgelser, hvor en MR-scanning har vist, at jeg har arvæv på hjertet, som skyldes en hjertemuskelbetændelse (myokarditis) tidligere i mit liv, siger Casper Folsach i en pressemeddelelse fra hans hold ColoQuick.

- Det kan forklare, hvorfor jeg oplever de ekstra slag, mit hjerte slår, når jeg når op i nærheden af min max-puls. Jeg kan derfor sagtens træne normalt, og har også dagligt været på træningsture med mine cykelkammerater, siger han.

Han har haft samtaler med nogle af de bedste læger på området i Danmark, og de anbefaler alle, at han holder en pause med cykelløb.

Men han har dog ikke opgivet håbet om at fortsætte, og han har derfor startet samtaler med udenlandske læger med forhåbningen om at finde en løsning.

- Jeg havde indtil for få uger siden haft to ting for øje. Jeg skulle køre så stærkt som muligt på banen til OL, og forhåbentlig vinde en guldmedalje, og så skulle jeg bruge 2021 til at prøve at blive så god på landevejen som muligt, og leve det liv, som det nu medfører, men desværre, siger Casper Folsach.

Han vandt OL-bronze i 2016 med 4000-meterholdet, og han har også vundet seks medaljer ved VM på banen. Desuden stod han foran en professionel kontrakt med det norske hold Uno-X.

Casper Folsachs seneste VM-medalje var sølv i år i parløb med Lasse Norman Hansen. (Foto: Kacper Pempel © Scanpix)

OL i Tokyo næste sommer er nu pludselig blevet urealistisk, men Casper Folsach ønsker stadig at hjælpe baneholdet i processen frem mod legene med test og udvikling.

Landstræneren for banelandsholdet, Casper Jørgensen, er ked af, at Folsach må stoppe, men han mener, at det er en cykelrytter, der kan være stolt af sin karriere.

- Han står midt i en utrolig flot karriere, hvor han allerede i en meget ung alder har opnået ting, både nationalt og internationalt, som kun ganske få cykelryttere har prøvet. Han har vundet OL-medalje og adskillige VM-medaljer, og det kunne være blevet til meget mere, hvis sygdommen ikke havde sat en stopper - i bedste fald midlertidig - for hans karriere, siger Casper Jørgensen

Casper Folsach kørte i denne sæson for det danske kontinentalhold ColoQuick.