Hollandsk veteran vinder sin tredje etapesejr i årets Giro Rosa

32-årige Marianne Vos vandt sin tredje etapesejr, men det var langt fra nok til at overtage førertrøjen.

Her vinder Marianne Vos guld ved EM i landevejscykling i Herning i 2017. Og medaljehøsten i Giro Rosa har også været værd at juble over. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Tre etapesejre ud af syv mulige. Det er, hvad den hollandske cykelrytter Marianne Vos indtil videre har præsteret i cykelløbet Giro Rosa, der er den kvindelige pendant til Giro d'Italia.

I dag vandt hun en bakket etape, hvor hendes evne til at accelerere kraftigt op ad de kortere stigninger gav hende sejren foran Anna Van Der Breggen og Elisa Longo Borghini.

Men de tre etapesejre er på forunderlig vis ikke nok til, at Marianne Vos får fornøjelsen af at køre i løbets lyserøde førertrøje.

Den sidder nemlig solidt plantet på hendes landsmand, Annemiek Van Vleuten, som på sine to etapesejre har sat konkurrenterne så grundigt til vægs, at hun virker urørlig i kampen om at slutte øverst på podiet.

Cecilie Uttrup Ludwig er fortsat i problemer

Løbets danske islæt, Cecilie Uttrup Ludwig, startede flot, men har på de seneste etaper tabt en del tid i klassementet - især på 6. etapes bjergenkeltstart.

Og i dag var hun heller ikke at finde i top 10 på etapen, hvilket betyder, at hun nu er at finde på en samlet 12. plads mere end otte minutter efter Annemiek Van Vleuten.

I toppen af klassementet er Van Vleutens nærmeste konkurrenter Anna Van Der Breggen (Holland) og Katarzyna Niewiedoma (Polen), som er henholdvis 4 minutter og 8 sekunder og 4 minutter og 23 sekunder efter den førende hollænder.

Facebook
Twitter