Selvsikker Vingegaard vil vinde sidste test inden Touren

Søndag indleder Jonas Vingegaard sit sidste løb før Tour de France.

Jonas Vingegaard har en klar ambition om at vinde det løb, han bruger som optakt til Tour de France. (Foto: © CHRISTIAN HARTMANN, Ritzau Scanpix)

Formen skal finpudses, trikoten lynes op og hjelmen spændes.

Med små fire uger til begyndelsen på Tour de France, er det blevet tid til, at verdens bedste cykelryttere skal rejse sig fra sadlen og mærke efter, om pulsen nu også kan følge med. Eller om de stadig har lidt arbejde foran sig for at kunne sidde i hjulet på - og også køre fra - konkurrenterne i verdens største cykelløb.

Det gælder også sidste års vinder, danske Jonas Vingegaard.

Søndag indleder den 26-årige Jumbo Visma-rytter nemlig sit sidste løb inden Tour de France, når han sætter sig i sadlen i det franske etapeløb Critérium du Dauphiné.

Et løb mange af danskerens konkurrenter også stiller til start i for at teste formen inden det altoverskyggende mål, men som Jonas Vingegaard satser på at vinde.

- Hvis jeg skal vælge mellem de to løb, vil jeg vinde Touren. Det giver en masse selvtillid, og jeg tror, jeg kan gøre det igen. Men hvorfor ikke gå efter flere sejre?

- Jeg vil gerne vinde Dauphiné, men det er ikke for at sende et signal eller tage en form for hævn. Jeg kan bare godt lide at vinde løb, siger Jonas Vingegaard i en pressemeddelelse på løbets hjemmeside.

For to måneder siden triumferede Jonas Vingegaard i Baskerlandet Rundt. Nu er tiden så kommet til, at han skal forsøge at gøre det samme i det franske etapeløb. (Foto: © Juan Herrero, Ritzau Scanpix)
For to måneder siden triumferede Jonas Vingegaard i Baskerlandet Rundt. Nu er tiden så kommet til, at han skal forsøge at gøre det samme i det franske etapeløb. (Foto: © Juan Herrero, Ritzau Scanpix)

Nok er målsætningen ambitiøs, men har man, som Jonas Vingegaard, et mål om få uger, der trods alt en kende større, bør den ikke være urealistisk.

Og sidste års Tour de France-vinder tror da også, at han flere steder i det ugelange etapeløb har en fordel.

- Der er superhårde etaper og normalt godt vejr. Enkeltstarten er en fordel for mig, men vi har set flere gange, at man kan køre en dårlig enkeltstart. Mange etaper vil være afgørende, og man er nødt til at være der og kæmpe hver dag, siger Jonas Vingegaard.

Medier peger på Vingegaard som favorit

Sidste år blev den 26-årige dansker nummer to i den samlede stilling lige efter hans slovenske holdkammerat Primoz Roglic.

Hverken han eller superstjernen Tadej Pogacar, der stadig genoptræner fra en skade, han fik i foråret, er med i årets udgave af Critérium du Dauphiné.

Derfor peger det internationale cykelmedie Cyclingweekly på Jonas Vingegaard som den helt store favorit til at ende øverst på podiet.

- For første gang siden sin sejr i Baskerlandet Rundt er Jonas Vingegaard tilbage i aktion. Han er uden tvivl favoritten til at tage titlen i år, skriver mediet.

Også mediet Cyclingnews regner med, at den danske Jumbo Visma-rytter kører først over målstregen og ender i den gule førertrøje.

- Vingegaard, der er er tilbage i aktion for første gang i to måneder, er uden tvivl hovednavnet i Critérium du Dauphiné. Den regerende Tour de France-mester vil være manden, man skal holde øje med og favoritten til at tage, hvad der ville være hans første titel i løbet, skriver mediet.

Critérium du Dauphiné begynder søndag og strækker sig en uge frem. Du kan se løbets etaper på TV 2 Sport X.