I dag sættes der - måske - punktum i Contador-sagen

Det er over halvandet år siden, Alberto Contador blev testet positiv for brug af stoffet Clenbuterol. I dag falder den endelige dom i sagen - formentlig.

Halvandet år og lidt til har sagen varet, men nu skulle der endelig ske noget: I dag ventes afgørelsen at falde i den mildt sagt langstrakte dopingsag mod Alberto Contador.

Den tredobbelte Tour de France-vinder får sin endelige dom ved sportens øverste domstol CAS, som har annonceret en afgørelse i dag.

Contador deltog i weekenden i løbet "Trofeo Palma 2012" på Mallorca, men er nu vendt tilbage til Madrid. Han ventes først at ville udtale sig i morgen.

Testede positiv for clenbuterolSagen mod Team Saxo Banks spanske stjerne blev indledt to måneder efter Tour de France 2010. En positiv dopingprøve fra Contador afgivet efter den anden hviledag under Touren viste et forsvindende lille - men dog positivt - indhold af stoffet clenbuterol, som udløser dopingsag uanset mængde.

Den tyske tv-station ARD havde angiveligt arbejdet på sagen i flere uger, da den internationale cykelunion (UCI) 30. september 2010 meddelte omverdenen, at der var en positiv prøve. ARD hævdede dengang, at det udelukkende var på grund af deres viden og arbejde med sagen, at UCI følte sig presset til at åbne og offentliggøre sagen.

Den tyske tv-kanal havde på daværende tidspunkt forgæves forsøgt at få UCI til at forholde sig til sagen. UCI-præsident Pat McQuaid skulle have sagt, at han overhovedet ikke var bekendt med en sag mod verdens mest profilerede cykelstjerne.

Spanieren blev midlertidigt suspenderet 30. september 2010.

Skød skylden på bøffenContador fremlagde straks efter en mulig forklaring på den positive dopingprøve. En bøf måtte være kilde til det forbudte stof i hans krop.

15. februar 2011 faldt afgørelsen fra det spanske cykelforbund, som frikendte Contador, der igen blev fri til at køre cykelløb.

Også dette forløb var temmelig uortodokst, da den spanske cykelunion i første omgang havde varslet et års karantæne og givet spanieren 10 dage til at komme med indsigelse.

Det fik Alberto Contador til at indkalde til pressemøde og annoncere, at et års karantæne var totalt uacceptabelt. Han ville være fri. To uger senere fik han sin ret.

Både UCI og det internationale antidopingagentur (Wada) ankede derefter sagen til CAS, som meddelte, at en dom ville falde før Touren 2011. Det blev siden udsat til efter Touren, og først i november 2011 fandt de egentlige høringer i sagen sted.

Siden er afgørelsen blevet udskudt et par gange.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327b2ff6187a21a38d5926ahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327b2ff6187a21a38d5926d