Italiener spurtsejrer på kuperet 5. etape i Giroen

Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) var hurtigst i spurten på 5. etape i Giro d'Italia på Sicilien. 

Det blev en hjemmesejr i naturskønne Italien. (Foto: LUK BENIES © Scanpix)

Efter en hård stigning en kilometer før målstregen var italienske Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) hurtigste mand på 5. etape i Giro d'Italia onsdag.

Battaglin spurtsejrede foran Giovanni Visconti fra Bahrain-Merida og José Goncalves (Katusha).

De fleste af løbets favoritter var med i feltet, og dermed beholder australieren Rohan Dennis (BMC) løbets lyserøde førertrøje, mens Tom Dumoulin (Sunweb) er et sekund efter.

Astanas Miguel Ángel López var dog i asfalten med seks kilometer igen, og han nåede ikke tilbage i feltet og tabte dermed 42 sekunder til de øvrige favoritter.

Etapen var ikke lang, da rytterne skulle igennem 153 kilometer fra Agrigento på Siciliens sydkyst til Santa Ninfa.

Der var dog godt gang i det kuperede terræn, og et par kilometer før mål skulle der køres opad i 1,2 kilometer på en lang bakke, mens det både faldt og steg inde på den sidste kilometer mod målstregen.

Styrt skabte panik

En kvartet kom tidligt alene afsted, og den bestod af de to Trek-ryttere Ryan Mullen og Laurent Didier samt Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) og Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec).

Med 87 kilometer igen havde gruppen et forspring på lidt over tre minutter, som dog var mindsket til et minut og 30 sekunder med 20 kilometer igen, hvor Andrea Vendrame havde forladt udbrydergruppen.

Et styrt 13 kilometer før målstregen skabte panik i feltet, mens der blev hentet ind på Vendrame, der lå alene foran.

Seks kilometer før tid var forspringet helt nede på 12 sekunder, og Vendrame blev hentet før stigningen til sidst, hvor flere ryttere forsøgte sig, inden det igen gik lidt ned, og Battaglin var stærkest til sidst.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter