Jakob Fuglsang bliver kaptajn i Tour de France

Den danske cykelstjerne får en stor lederrolle, lyder det fra hans hold Astana.

Jakob Fuglsang bliver kaptajn for Astana under næste års Tour de France. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, imponerede i cykelsæsonen 2017, da han vandt etapeløbet Critérium du Dauphiné, der ligger forud for Tour de France. Også under Touren viste han tænder, inden han måtte udgå efter et styrt.

Men i 2018 kan vi igen se frem til Jakob Fuglsang i en fremtrædende rolle. Hans hold Astana har nemlig udpeget ham som kaptajn under Tour de France næste år.

- Jakob Fuglsang er en vigtig mand for holdet, og han er en lederskikkelse. Det så vi allerede i denne sæson, da han vandt i Dauphiné og sidste år til OL. Derfor vil han til næste år være kaptajn til Tour de France, siger holdmanager Dmitrij Fofonov til TV 2 Sport.

Den danske cyklestjerne vil ikke selv spå om, hvor det vil gå i næste års Tour de France, men han har et klart mål om at forbedre sit bedste resultat nogensinde, der ligger fire år tilbage.

- Jeg skal i hvert fald i nærheden af podiet, og så vil jeg ikke sige så meget mere på nuværende tidspunkt. Min syvendeplads fra 2013 skal i hvert fald forbedres, siger Jakob Fuglsang til TV 2 Sport.

Astana har ikke længere tidligere kaptajn, Fabio Aru, på holdet, og derfor er Fuglsangs nærmeste ’konkurrent’ Miguel Angel Lopez. Det forventes dog, at han i stedet vil satse på Giro d’Italia.