Jakob Fuglsang - mountainbike

Jakob Fuglsang vandt årets udgave af Post Danmark Rundt, men under OL er han med på mountainbike.

Jakob Fuglsang blev i 2007 kåret som årets cykelrytter i Danmark, og han beskrives fra flere sider som et af de allerstørste talenter i dansk cykelsport.

I Beijing er han med for at køre mountainbike, og hans mål er en placering i top fem.

Han viste ellers sine evner på landevej frem, da han vandt årets udgave af Post Danmark Rundt.

Og når OL er slut, og han igen vender hjem til Italien, hvor han bor til daglig, er han klar til at sige farvel til den trofaste mountainbike, der i 2007 skaffede ham guld ved U/23-VM og bronze ved U/23 EM. Og selvom det er med en hvis vemodighed, så ved han godt, hvad han helst vil bruge sine gyldne cykelår på.

- I mountainbike kan du knokle hele dit liv for at komme i top fem. Her er det altid den, der kører hurtigst, der vinder. Det er det ikke i landevejscykling, hvor du kan vinde på teknik og taktisk sans, siger Jakob Fuglsang til Ritzau.

Men der er også andre faktorer, der spiller ind. Selvom man skulle tro, at den ombejlede rytter, der nærmest har haft fast sendetid hver aften i DR1's programmer fra Post Danmark Rundt, ville være træt af de mange fans og mediernes opmærksomhed, så kan han faktisk ikke helt få nok.

- Der er mere show i "cirkus landevejscykling", der er mere opmærksomhed, og så er der også en del flere penge at hente, og det betyder selvfølgelig også noget, siger han.

Jakob Diemer Fuglsang (Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark © Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark)
Facebook
Twitter