Jens Voigt smadrer timerekorden

Der var masser af power i tanken, da 43-årige Jens Voigt vandt kampen mod uret.

Jens Voigt satte timerekorden i Grenchen i Schweiz. (Foto: Fabrice Coffini © Scanpix)

Den 43-årige cykelrytter Jens Voigt er ny indehaver af timerekorden. Torsdag aften nåede han ud på 51,115 kilometer og distancerede dermed tjekken Ondrej Sosenka, der nåede 49,7 kilometer i 2005.

Jens Voigt satte rekorden på velodromen i den schweiziske by Grenchen. Han lagde ud med en gennemsnitshastighed på knap 50 kilometer/timen, men kom hurtigt over de 50 km/timen. Og mod slutningen af rekordforsøget havde han så meget diesel i tanken, at han kunne øge og nå op på 51 km/timen.

- Selvfølgelig er jeg tilfreds. Jeg var hurtigere, end jeg havde forventet. Jeg startede for hurtigt, men så fik jeg styr på mig selv, og så kunne jeg lægge på til sidst. Jeg har sat mig på en cykel for sidste gang i min karriere, siger Voigt ifølge dpa.

En godt smadret Voigt bliver hjulpet af cyklen efter en times arbejde. (Foto: Fabrice Coffini © Scanpix)

Veteranen Voigt, der har deltaget i Tour de France 17 gange, får dermed sit navn på en imponerende liste over rekordholdere. Den tæller navne som Fausto Coppi, Jacques Anquetil og Eddy Merckx - foruden danske Ole Ritter.

Og dermed sætter han et smukt punktum for sin karriere. Voigt har meddelt, at han stiller cyklen i garagen her i efteråret og koncentrer sig om familielivet, der da heller ikke lyder helt afstressende, eftersom han har seks børn.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter