Jens Voigts timerekord er faldet

24-årige Matthias Brändle er nu indehaver af timerekorden. Han slog dog ikke Voigt med meget.

Matthias Brändle er østrigsk enkeltstartsmester og nu også indehaver af timerekorden efter torsdagens rundtur i velodromen i Aigle. (Foto: Fabrice Coffini © Scanpix)

Den østrigske cykelrytter Matthias Brändle har slået den timerekord, som Jens Voigt satte den 18. september.

Østrigeren nåede ud 51,852 kilometer efter en times kørsel på velodromen i Aigle i Schweiz. Det er 737 meter længere, end Jens Voigt kørte for seks uger siden i Grenchen, der også ligger i Schweiz.

https://twitter.com/UCI_cycling/status/527897986261848064

Torsdag aften havde 24-årige Matthias Brändle fra IAM Cycling-holdet ikke de store problemer med at slå den tyske dieselmotors rekord.  Brändle var i de første tre kvarter oppe over 52 km/timen, men tabte altså pusten lidt til sidst.

43-årige Voigt satte punktum for karrieren med sit rekordløb, hvor han slog tjekken Ondrej Sosenkas rekord (49,7 kilometer i 2005.)

Både Voigt og Brändle er nu med på en imponerende liste over rekordholdere. Den tæller navne som Fausto Coppi, Jacques Anquetil og Eddy Merckx - foruden danske Ole Ritter.

Voigt fik masser af medieomtale, da han kørte efter timerekorden, og det har givet andre ryttere blod på tanden. I første omgang er det altså Brändle, der har kastet sig ud i kampen mod uret. Men også danske Alex Rasmussen har sagt, at han har kig på timerekorden.

Mathias Brändle har ikke gjort meget væsen af sin i den karriere, som han indledte hos Team Ista i 2008. Han blev nummer 35 ved VM på enkeltstart i september måned. Tidligere i september hentede han karrierens to hidtidige største triumfer med to etapesejre i England Rundt.

Brändle har også kørt hurtigt i Danmark - sidste år blev han nummer fire på enkeltstarten på Post Danmark Rundt i Holbæk.

Jens Voigt har i øvrigt holdt ferie efter sit rekordløb i september måned, men var igen aktiv på Twitter her til aften med dette tweet, hvor han ønskede Brändle tillykke.

https://twitter.com/thejensie/status/527923121924603904

 

Facebook
Twitter