Johan sikrede fjerde VM-guld i træk til de danske temponørder: 'Rytterne er nogle små ingeniører'

Johan Price-Pejtersen vandt guld i enkeltstart for U23-ryttere ved VM i Belgien. Det er fjerde VM i træk, at en dansker vinder disciplinen.

Johan Price-Pejtersen, der til daglig kører for norske Uno-X, var ti sekunder bedre end Lucas Plapp fra Australien, der blev toer. (Foto: DIRK WAEM © Ritzau Scanpix)

Diamanter i benene og guld om halsen. Igen.

Johan Price-Pejtersen er allerede dobbelt europamester i enkeltstart for U23-ryttere, og mandag føjede danskeren yderligere en sejr til et i forvejen tempofyldt CV, da han blev U23-verdensmester i Belgien.

Samtidig satte Price-Pejtersen en tyk streg under den danske dominans i disciplinen, hvor Mikkel Bjerg havde vundet de seneste tre udgaver i 2017, 2018 og 2019.

- For mig er det virkelig tilfredsstillende. De seneste år har jeg stået i skyggen af Mikkel, som har været bedre, men også ældre end mig, siger Price-Pejtersen i vinderinterviewet.

- Nu havde jeg en god chance ved det her VM uden ham, og jeg er rigtig tilfreds med, at jeg kunne holde et højt tempo og vinde. Også for Danmark, som nu har vundet fem ud af de seneste seks enkeltstarter. Det er også meget vigtigt for landsholdet, siger den nykårede verdensmester.

Hemmeligheden bag de mange U23-triumfer er ikke, at vi bor i pandekagefladt land. Nej, unge, talentfulde danskere hiver medaljer hjem, fordi de i fællesskab har fremelsket et miljø, der dyrker detaljerne, siger landstræner Anders Lund.

- Man skal aktivere sin indre nørd i enkeltstart, og det er der et miljø i Danmark, der gør, siger han og fremhæver navne som Mikkel Bjerg, Johan Price-Pejtersen, Kasper Asgreen og Mathias Norsgaard.

- De deler også hemmelighederne med hinanden. Hvis nogen finder ud af noget, taler de om det og bliver alle bedre, siger Anders Lund.

Detaljegraden i enkeltstart gør det nærliggende at drage paralleller til banecykling, hvor Danmark også har udmærket sig, senest med OL-sølv i Tokyo.

- Der er en synergi mellem de to discipliner. Der er et stort fællesskab. Rytterne skruer og piller ved deres cykler. De sidder på nettet og leder efter carbondimser, der kan gøre dem lige lidt hurtigere. Der er noget Georg Gearløs over det. Rytterne er nogle små ingeniører, siger landstræneren.

Danske Johan Price-Pejtersen på podiet med australske Lucas Plapp (sølv) og Florian Vermeersch fra Belgien (bronze). (Foto: DIRK WAEM © Ritzau Scanpix)

Til ære for Chris

Mandagens guldmedalje til Johan Price-Pejtersen kommer efter nogle meget emotionelle dage, ikke bare i dansk, men international cykling.

I lørdags afgik den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen ved døden efter en trafikulykke i Belgien. Tabet har fyldt meget i den danske landsholdslejr, siger Price-Pejtersen.

- For mig er det sindssygt svært at forstå, og jeg har det som om, det er et mareridt, jeg venter på at vågne fra.

- I dag var for at ære ham og det, han stod for. Han gav aldrig op. Han var en fighter, og det ville jeg vise i dag, at jeg er inspireret af, siger Johan Price-Pejtersen til norsk TV 2 ifølge tv2.dk.

Da Johan Price-Pejtersen krydsede målstregen, sendte han en hilsen til den tidligere danske cykelrytter Chris Anker Sørensen:

Også landstræner Anders Lund har været påvirket, fortæller han.

- Den bedste måde at tackle den ubærlige sorg er at gøre det, vi godt kan lide og er gode til. Det gjorde vi i dag, og det lykkedes super flot med Johan. Det var en god oplevelse, siger Anders Lund.

FacebookTwitter