Jonas Vingegaard efter holdkammerats Vuelta-triumf: 'Det var en stor oplevelse, at vi kunne gå derop sammen'

Jumbo-Visma har med den samlede sejr til Sepp Kuss gjort rent bord i 2023 grand tour-mæssigt.

Sepp Kuss på podiet sammen med holdkammeraterne Jonas Vingegaard og Primoz Roglic. (Foto: © Susana Vera, Ritzau Scanpix)

Det er ikke hverdagskost, at tre ryttere fra det samme hold står samlet på podiet efter et cykelløb.

Sepp Kuss, Jonas Vingegaard og Primoz Roglic.

De tre ryttere blev nummer et, to og tre i et af de tre store etapeløb, også kaldet grand tours, ved dette års Vuelta a España.

Team Jumbo-Visma vandt ligeledes holdkonkurrencen. Til stor glæde for dette års andenplads i det spanske cykelløb, Jonas Vingegaard.

- Det var en stor oplevelse, at vi kunne gå derop sammen. At være der sammen med sine holdkammerater er fantastisk - og en stor oplevelse for os alle sammen, fortæller han efter etapen til TV 2.

Det hollandske mandskab vandt holdkonkurrencen med over 20 minutter ned til Bahrain Victorious. (Foto: © Susana Vera, Ritzau Scanpix)

Og her kan glæden også være større, end hvis man står deroppe alene, lyder det.

- For så deler man det med dem, man har kørt de sidste tre uger sammen med. Så på den måde er det virkelig fedt, at dem som har arbejdet så hårdt for det, også kan opleve det, uddyber Vingegaard til TV 2.

Også årets Vuelta-vinder, amerikaneren Sepp Kuss, var enormt glad over at kunne dele oplevelsen med sine holdkammerater.

- Det er ret fantastisk at være her. Normalt er det mig, der ser på disse to gutter stå oppe på podiet (Roglic og Vingegaard, red.), og som jeg sagde til dem tidligere i dag, føler jeg mig meget stolt og beæret af at stå her med dem i Vueltaen, siger Sepp Kuss i sin tale øverst på podiet.

Et godt år for Jumbo-Visma

Sepp Kuss' samlede sejr i det spanske cykelløb cementerer dermed et imponerende 2023 for hollandske Jumbo-Visma. Primoz Roglic vandt Giro d'Italia, mens danske Jonas Vingegaard i juli vandt Tour de France for andet år i træk.

Dette blev også tydliggjort på dagens etape, hvor Jumbo-Visma-holdet havde skiftet deres vanlige gule trøje ud med en sort trøje med tre striber på tværs af brystet - en lyserød, en gul og en rød - der symboliserede førertrøjerne i de tre grand tours på cykelscenen.

Vingegaard sluttede 17 sekunder efter Kuss, mens Roglic på tredjepladsen var 1 minut og 8 sekunder efter.

Kuss (i midten) startede løbet som hjælperytter for sine to kaptajner, men endte øverst på podiet i Madrid. (Foto: © Susana Vera, Ritzau Scanpix)

Årets vinder, Sepp Kuss, har også kun roser til overs for sine holdkammerater.

- Det har været tre skøre uger, og jeg kunne ikke have gjort det uden støtte fra Jonas, Primoz og resten af holdet, siger Kuss i sin tale øverst på podiet.

- De er ikke kun gode cykelryttere, men også gode mennesker, og det har været fantastisk at være sammen med dem i tre uger.

2023 har været et begivenhedsrigt år for danske Jonas Vingegaard.

Det spanske cykelløb bliver samtidig det sidste i år for danskeren, der kan skrive en samlet sejr i Tour de France, en samlet sejr i Critérium du Dauphiné, en samlet sejr i Baskerlandet Rundt - og nu en andenplads i Vuelta a España på cv'et.

Nu glæder Vingegaard sig bare til at slappe af med familien.