Kasper Asgreen bider sig fast i toppen i Californien

Den unge dansker blev nummer fire på 3. etape af Tour of California.

Med sin fjerdeplads på 3. etape fastholder Asgreen samtidig sin førerposition i pointkonkurrencen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den danske cykelrytter Kasper Asgreen holder fast i toppen af pointtavlen ved det amerikanske etapeløb Tour of California.

Natten til onsdag dansk tid kørte han over målstregen som nummer fire, da han var 7 minutter og 47 sekunder efter sin franske holdkammerat Remi Cavagna, der vandt 3. etape.

Dermed fortsatte 24-årige Asgreen, der kører for belgiske Quick-Step, de gode takter i det californiske cykelløb, hvor han imponerede ved at vinde løbets 2. etape. Det var danskerens første professionelle etapesejr.

Med sin fjerdeplads på 3. etape fastholder Asgreen samtidig sin førerposition i pointkonkurrencen. Her har han i øjeblikket 22 point, hvilket er ét point mere end Cavagna.

I det samlede klassement ligger den unge dansker på en samlet tredjeplads.

Gennembrud i Flandern

Førertrøjen fastholdes af amerikanske Tejay van Garderen (EF Education First), mens andenpladsen indtages af italienske Gianni Moscon (Team Ideos). Asgreen er dog kun syv sekunder fra at føre løbet.

Der køres i alt syv etaper i det amerikanske etapeløb.

Asgreens gode resultater i Californien kommer, efter han modtog stor anerkendelse i midten af april, da han sluttede på en andenplads i Flandern Rundt.

Placeringen som nummer to i det belgiske cykelløb var et regulært gennembrud for den 24-årige koldingenser.

Men før det kom Kasper Asgreen lidt hovedkulds ind på sportens øverste niveau sidste år, da Quick-Step et par måneder inde i sæsonen pludselig manglede en rytter og hentede danskeren til holdet.

Asgreen kvitterede for den uventede chance ved at køre et brag af en debutsæson, hvor han blandt andet var med til at blive verdensmester i holdløb.

Hans kontrakt med Quick-Step løber i yderligere to sæsoner. Håbet er at blive en markant klassikerrytter på verdens mest vindende cykelhold.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk