Kronologi over tilståelserne på Telekom

Liste opdateret med Team Telekoms manager i 1990'erne, Walter Godefroots, udmeldinger i sagen om det tyske hold.

5. juni 2007

: Tidligere manager Walter Godefroot nægter på et pressemøde at have organiseret eller betalt for dopingforbruget på Team Telekom i 1990'erne. Samtidig siger han, at han vil sagsøge holdets daværende belgiske soigneur Jef D'Hont, der startede bølgen af indrømmelse med sin bog. Godefroot er rasende over, at D'Hont skriver, at der foregik systematisk dopingmisbrug på Telekom dengang.

29. maj 2007

: Team Milram beslutter at lade Erik Zabel fortsætte med at køre på holdet på trods af indrømmelsen om brug af epo i 1996, hvor Zabel kørte for Team Telekom. Milram beslutter i første omgang at lade Zabel kører sæsonen ud, hvorefter det besluttes, om tyskeren også skal være en del af holdet i 2008, som hans kontrakt siger.

28. maj 2007

: Den schweiziske avis 'Neue Zürcher Zeitung' bringer et interview med Astana-manager Marc Biver. Han citeres for at sige, at den tidligere Telekom-rytter og nuværende sportsdirektør for Astana, tyske Mario Kummer, over for ham har indrømmet at have taget epo i perioden 1993-1997 og at have deltaget i den organiserede doping på holdet. Senere samme dag tilbageviser Kummer dog tilståelsen, ligesom Biver erklærer sig fejlciteret.

25. maj 2007

: På et pressemøde i Lyngby erkender Tour de France-vinderen fra 1996 Bjarne Riis, der kørte for Team Telekom fra 1996-1999, at han brugte epo i sin aktive cykelkarriere.

24 maj 2007

: Tavshedens mur vælter: T-Mobiles teammanager Rolf Aldag, sportsdirektør Brian Holm og holdets tidligere og fortsat aktive sprinter Erik Zabel indrømmer, at de alle tog epo under Tour de France i 1996. Dermed er i alt seks tidligere Telekom-ryttere nu stået frem som dopingsyndere. Team Telekoms tidligere manager Walter Godefroot siger til avisen Die Welt: Dagen vil komme, hvor jeg vil udtale mig officielt. Også omkring Freiburg-lægerne. Jeg er jo ikke døv på begge ører. Hvis man hørte efter, kunne man jo høre, at der blev talt åbent om detái feltet.

23. maj

: Lavinen ruller: Sportslægerne ved Freiburgs Universitetsklinik Andreas Schmid og Lothar Heinrich, der allerede er fritstillet, indrømmer, at de udførte doping for Telekom i 1990'erne, men afviser, at de har gjort det samme for efterfølgerholdet T-Mobile. Den tidligere Telekom-rytter Udo Bölts erkender på tysk tv, at han tog epo i to år og undskylder.

22. maj

: Den tidligere Telekom-rytter Christian Henn indrømmer, at han i årevis tog epo og bekræfter sin tidligere holdkammerat Bert Dietz' afsløringer om massivt dopingmisbrug på det tyske cykelhold.

21. maj

: Bert Dietz står frem som dopingmisbruger i tv-udsendelsen "Beckmann" og forklarer, at sportslægerne Schmid og Heinrich selv sprøjtede Telekom-rytterne med epo, hvis de var til stede under løbene.

2. april

: Den tidligere Telekom-soigneur Jef D'Hont præsenterer en ny bog, hvori han fortæller om et stort misbrug af doping på det tyske hold. Blandt andet hænges den danske Tour-vinder fra 1996 Bjarne Riis ud som en dopingmisbruger af allerhøjeste karat. En uge inden bogen udkom sagde Jef d'Hont til en belgisk tv-station, at Riis var fyldt med doping under Touren i 1996. Riis rasede over beskyldningerne via en pressemeddelelse.

26. februar

: Den tyske Tour-vinder fra 1997 Jan Ullrich indstiller sin karriere. På en pressekonference i Hamburg langer han hårdt ud efter funktionærer og foreninger, men nægter nok engang enhver form for doping: Jeg har aldrig snydt nogen i min karriere, siger han.

 

Facebook
Twitter