Kun kvinderne kendte til Riis' doping

Doping var ikke noget, Bjarne Riis snakkede med hvem som helst om. Kun hustruen Mette Riis og den senere kæreste - og nuværende kone - Anne Dorthe Tanderup kendte til brugen.

Bjarne Riis (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Doping var ikke noget, Bjarne Riis snakkede med hvem som helst om. Kun hustruen Mette Riis og den senere kæreste - og nuværende kone - Anne Dorthe Tanderup kendte til brugen, der stod på fra 1993-1998.

Det afslører den tidligere cykelrytter i sin kommende selvbiografi "Riis", der udkommer tirsdag.

- Jeg havde ikke behov for at involvere andre i det. Jeg ville ikke lægge noget på andres skuldre, som de ikke havde haft indflydelse på. Det ville være - jeg vil ikke sige uforsvarligt - men det ville ikke være fair, siger Bjarne Riis til Ritzau.

Faderen, Preben Riis, fik derfor ikke noget at vide. Men han havde det nok på fornemmelsen, afslører Riis. Mette Riis derimod havde kendt til det lige fra begyndelsen, for dopingen blev opbevaret hjemme i køleskabet, skriver B.T.

Anne Dorthe Tanderup, der var en af 90'ernes store håndboldstjerner, blev først kæreste med Riis sent i dopingforløbet. Hun mødte ham under OL i 1996, men fik sandheden at vide, så snart hun blev kæreste med Riis.

- Hun vidste det lige fra starten, da vi begyndte at komme sammen. Det var hende, jeg støttede mig op ad i Touren i 1998, siger Riis til Ritzau.

1998 var året, hvor dopinghelvedet brød løs med Festina-skandalen. Her blev Riis tvunget til at lyve for den danske befolkning, og først i 2007 erkendte han brugen af doping.

Facebook
Twitter