Kyllingen ville dope sig med sin fars blod

Michael Rasmussen bad sin far om blod til at dope sig med, fortæller han i eksklusivt interview til DR Nyheder.

(Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

I hans evige jagt på at forbedre sin resultater eksperimenterede Michael Rasmussen ikke kun med sin egen krop.

I 2004 involverede han også sine egne forældre i sit dopingmisbrug, da han bad sin far om at donere blod til brug i bloddoping.

Det fortæller Michael Rasmussen i et eksklusivt interview med DR Nyheder, som kan ses i sin helhed i 21Søndag på DR1 i aften.

Opdagede andre brugte bloddoping

- I Spanien Rundt i 2003 opdagede jeg, at der var nogen, der tog bloddoping. Det havde jeg aldrig selv gjort før, så jeg talte med holdlægen på Rabobank om det, siger Michael Rasmussen til DR Nyheder.

Holdlægen Geert Leinders foreslog, at Michael Rasmussen benyttede sig af såkaldt homolog bloddoping, hvor man bruger et nært familiemedlems blod til at dope sig med.

- Han havde gjort det tidligere med to brødre, der var kompatible. Og hvis blodet var kompatibelt, var det ligesom at blande vand med vand. Så der var ingen sundhedsrisiko ved det, fortæller Michael Rasmussen.

Spurgte faderen om blod

Metoden var ulovlig, men umulig at spore i dopingkontrollen, fordi det i modsætning til EPO ikke ødelægger kroppens naturlige balance.

- Han sagde til mig, at jeg kunne overveje, om jeg kunne få nogen til at indvillige i det, så jeg tog mod til mig og spurgte min far ad, fortæller Michael Rasmussen til DR Nyheder.

 

Året efter, under det belgiske cykelløb La Flèche Wallonne overtalte Michael Rasmussen og holdlægen faderen til at donere blod, men i sidste ende viste det sig, at blodet ikke var kompatibelt og planen blev droppet.

- Men hvis det havde været kompatibelt, så havde vi nok gjort det, siger Michael Rasmussen.

DR Nyheder har fremlagt anklagerne for Rabobank om, at holdlæge Geert Leinders på denne måde indgik aktivt i Michael Rasmussens forsøg på at dope sig. Rabobank meddeler, at de ikke ønsker at kommentere på beskyldningerne.

Du kan se hele det eksklusive interview med Michael Rasmussen kl. 21.00 på DR1, hvor han afslører hele historien. Bagefter kan du chatte med Michael Rasmussen på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk