Kyneb tilstår brug af epo

Den tidligere danske Team Telekom-rytter Michael Kyneb indrømmer ligesom den daværende holdkammerat Brian Holm brug af det præstationsfremmende middel epo.

Michael Kyneb tilstår nu også brug af epo. (Foto: Thomas Sjørup © Scanpix)

Det er blevet tid til indrømmelser. Og fredag går den tidligere danske Team Telekom-rytter Michael Kyneb også til bekendelse og fortæller, at han i 1990'erne eksperimenterede med epo.

- Jeg kan ikke sige mig fri for ikke at have prøvet epo. Men omvendt kan man sige, at jeg har kørt stærkest i de perioder, hvor jeg ikke har prøvet det, siger Michael Kyneb til Berlingske Tidende.

Som ung rytter tjente han ikke penge nok til at benytte sig af det præstationsfremmende middel, men han indrømmer, at fascinationen til at afprøve det var stor.

- Jeg var meget naiv, da jeg startede som professionel. Jeg havde aldrig set nogen sidde og sprøjte sig. Men det bliver hurtigt en del af gamet. Man blev lidt fascineret af det, siger Kyneb til avisen.

Michael Kyneb nåede undervejs inden karrierestoppet i 2001 at køre for blandt andet Team Home Jack & Jones og Team Fakta. Danskerens største triumf var en etapesejr i Wallonien Rundt.