Lance Armstrongs evige rival sætter ord på livskrise: 'Jeg var nærmest død'

Den tidligere cykelrytter Jan Ullrich har brugt de seneste tre år på at kæmpe sig tilbage til livet. Det fortæller han til Lance Armstrong i en ny podcast. 

I 2018 var Jan Ullrich helt nede på bunden af den mentale kiste. Men så fik han besøg af Lance Armstrong, og det var et vendepunkt, det fortæller tyskeren i Lance Armstrongs podcast. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix Denmark)

Jan Ullrich lider af udbrændthed. Nye anklager mod Jan Ullrich. Jan Ullrich siger undskyld.

Hvis man googler den tyske cykelrytter Jan Ullrich, får man hurtigt en indikation af, at han har en noget broget fortid.

Og selvom han cyklede sig på Tour de France-podiet syv gange inklusiv en sejr i 1997, så bliver han husket for meget andet end det.

Efter cyklen blev stillet i skuret i 2006, gik det nemlig kun én vej for den tidligere cykelstjerne. Ned.

Triumfer på asfalten blev udskiftet med misbrug, retssager og indrømmelser af doping i sin aktive karriere.

Men da problemerne var størst, kom der uventet hjælp. Tyskerens rival gennem store dele af karrieren, Lance Armstrong, besøgte nemlig Ullrich tilbage i 2018.

Hvad der skete i mødet mellem de to tidligere cykelstjerner åbner de begge op for i Armstrongs podcast ’The Move’.

- Jeg havde store problemer for tre år siden. Og så kom du (Lance Armstrong, red.) og besøgte mig. Jeg var så glad for, at du kom. Efter besøget fik jeg det bedre, og nu er jeg glad, siger Jan Ullrich til Lance Armstrong.

- Jeg havde det som Marco Pantani. Nærmest død, lyder det fra Ullrich.

Ullrich henviser til den italienske cykelrytter Marco Pantani, som døde af en overdosis i 2004. Pantani kørte mod både Ullrich og Armstrong i sin aktive karriere.

Marco Pantani (midten) endte øverst på podiet i Tour de France i 1997. Jan Ullrich (venstre) blev nummer to, mens Bobby Julich sluttede som nummer tre. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix Denmark)

Tre gange mellem 2000 og 2003 blev Jan Ullrich toer efter Lance Armstrong i Tour de France. De har altså i mange år været rivaler i cykelsadlen. Men opgøret mellem de to på landevejen har haft stor betydning for Lance Armstrong.

- Du ændrede mit liv. Det ændrede mig som person, siger Armstrong i podcasten om rivaliseringen.

Har ændret sin livsstil

Både Ullrich og Armstrong har efter deres karrierestop erkendt, at de i deres tid som cykelryttere tog doping. De har begge fået fjernet deres resultater og betalt præmiepenge tilbage.

- Jeg glemte i lang tid, hvad der var godt for mig. At være sammen med venner. Kærlighed. Mine børn. Jeg glemte alt det, og det var mit problem, siger Ullrich, som sidenhen er kommet på andre tanker.

- Jeg stoppede med at drikke alkohol og tage stoffer for tre år siden. Jeg lever rigtig sundt, og min kæreste laver sundt mad til mig hver dag. Og alt det bringer mig i god form og giver mig en god følelse.

- Jeg har gode venner og et godt team derhjemme. Jeg er ikke alene, og det er vigtigt. Jeg havde brug for hjælp, og den har jeg fået, fortæller Ullrich i podcasten.

Lance Armstrong og Jan Ullrich udkæmpede store slag på de franske landeveje. Efter cykel karrieren sluttede, har de begge kæmpet med hver deres problemer. (Foto: STAFF)
FacebookTwitter