Landis om Armstrong-anklage: Den siger alt

Floyd Landis mener, at nye dopinganklager mod Lance Armstrong taler for sig selv.

Floyd Landis mener, at nye dopinganklager mod Lance Armstrong taler for sig selv. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Nærmest på årsdagen for Floyd Landis' hårde dopinganklager med den syvdobbelte Tour de France-vinder, Lance Armstrong, har han fået følgeskab af en anden tidligere amerikansk cykelrytter.

Tyler Hamilton fortæller nu, at både ham selv og Armstrong dopede sig i stor stil under Tour de France i 1999, som Armstrong vandt.

Hamiltons tilståelse og samtidige anklager mod Armstrong kommer både til udtryk i et interview med programmet "60 minutes" og i en mail til venner og familie, som også Landis har modtaget.

- Hans brev siger det hele, konstaterer Landis, der dog ikke har modtaget mailen direkte fra Hamilton, over for hjemmesiden cyclingnews.com.

Historierne fra Hamilton og Landis minder om hinanden. De tilstår begge brugen af doping, men forsøger samtidig at hive Armstrong med i faldet.

Landis vil dog ikke høre tale om, at han får en følelse af retfærdighed ved Hamiltons aktuelle tilståelse. Han vælger i stedet at fokusere på de menneskelige aspekter af Hamiltons bekendelse.

- For mig handler det hverken om retfærdiggørelse eller om at forsøge at begrunde, hvad jeg gjorde. Jeg føler, at Tyler har de samme bagtanker med sit brev, siger han.

- Ud fra, hvad jeg kender til ham, er han en oprigtig fyr, der er endt i et dilemma, præcis som jeg gjorde, fortsætter Landis.

Armstrong har blankt afvist beskyldninger fra Hamilton - ligesom han gjorde, da Landis stod bag anklagerne.

Facebook
Twitter