Landsholdsmekaniker troede motorsnyd var en aprilsnar

Tore Winther troede ikke sine egne øjne, da han læste om en cykel med motor ved VM.

Femke van den Driessche deltog ved U23-VM. (Foto: YORICK JANSENS © Scanpix)

Et spektakulært tilfælde af snyd har udspillet sig ved verdensmesterskaberne i cykelcross i Belgien. I går kom det frem, at arrangørerne havde fundet en lille motor monteret på en af rytternes cykler.

Det er belgieren Femke van den Driessche, der er blevet afsløret i at være lidt for kreativ i sin måde at skabe fremdrift på.

Episoden har skabt store overskrifter i cykelverden, og Tore Winther, der i adskillige år har fungeret som mekaniker for det danske cykellandshold, følte sig nødsaget til at tjekke kalenderen en ekstra gang.

- Jeg troede, det var en aprilsnar, da jeg læste det.

Tore Winther

- Jeg troede, det var en aprilsnar, da jeg læste det, siger han.

En skepsis, der ikke mindst skyldes det begrænsede udbytte, der umiddelbart ligger i at påføre ekstra vægt på en let cykel, forklarer han.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad det giver på toppen. Man kan ikke sammenligne direkte med en almindelig cykel, men den bliver næsten fordoblet i vægt, og batteriet fylder som tre store telefonbøger, og så kan den maksimalt køre 25 kilometer i timen. Så effekten må være forsvindende lille, men det er åbenbart nok til, at der er nogen der alligevel vil gøre det.

- De kommer til at betale

Femke van den Driessche gennemførte aldrig VM-ruten, så hun fik ikke gavn af motoren på cyklen, men hun kan se frem til en længerevarende karantæne, hvis bliver kendt skyldig.

Den internationale cykelunion vil slå hårdt ned på alle former for snyd, advarer præsident Brian Cookson.

- Der er ingen steder at skjule sig, og før eller siden kommer de til at betale for den skade, de påfører vores sport, slår han fast.

Teknisk snyd udløser som minimum seks måneder karantæne og en bøde på op til 200.000 schweizerfranc svarende til 1,3 millioner danske kroner.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve