Langvad og makker vinder første etape af mountainbikens svar på Tour de France

Søndag vandt de prologen, og mandag blev det så til sejr på første etape af Cape Epic.

Annika Langvad har med makkeren Anna van der Breggen fået en perfekt start på årets Cape Epic. (Foto: Plihal Libor)

Fire gange har Annika Langvad hevet sejren hjem i det berømte langdistance-moutainbikeløb Cape Epic, og allerede på andendagen af årets løb ligner det en femte sejr.

Således åbnede danskeren med makkeren, den regerende verdensmester på landevejen, Anna van der Breggen fra Holland, søndag løbet med en sejr på prologen. Og den blev mandag formiddag fulgt op med endnu en stor præstation på første etape af løbet i Sydafrika.

Langvad, der er tredobbelt verdensmester i mountainbike på maratondistancen, satte sammen med van der Breggen højt tempo på den 111 kilometer lange etape, der bød på 2700 højdemeter.

Tempoet var for højt for konkurrenterne, og derfor kunne de efter godt fem timers cykling køre først over målstregen med et forspring på mere end tre minutter ned til nummer to, Ariane Lüthi fra Schweiz og Maja Wloszczowska fra Polen.

Med den overbevisende sejr fører Annika Langvad og Anna van der Breggen løbet med næsten seks minutter ned til schweizeren og polakken, der ligger på en samlet andenplads.

Der resterer endnu seks etaper af løbet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk