Løjtnant Sanchez vinder guld til Spanien

Det skulle have været en afgørelse mellem spanske Valverde og italienske Bettini. I stedet blev det de to landes løjtnanter, Sanchez og Rebellin der løb med al æren. Sanches vandt guld, Rebellin sølv.

Samuel Sanchez vinder guld i landevejsløb 2008

Det blev til forventet spansk sejr i landevejsløbet i Beijing.

Men mens de fleste havde sat deres penge på den spanske kaptajn Valverde, så blev det løjtnant Samuel Sanchez, der efter mere end seks timers cykelløb kunne række armene i vejret og juble over det første spanske guld ved OL 2008.

Italienske Davide Rebellin fik sølv, mens schweiziske Fabien Cancellara kørte sig frem til en fornem bronze.

Chris Anker Sørensen fik en flot 12. plads, Nicki Sørensen blev nummer 25, mens Brian Vandborg udgik.

Tidligt udbrud uden danskere

245 kilometer skulle rytterne igennem før vinderen var fundet. Tidlig i løbet kom et større udbrud afsted - uden deltagelse af de danske ryttere Brian Vandborg, Nicki Sørensen eller Chris Anker Sørensen.
Men rytterne blev én efter én hentet ind og vi skulle reelt hen til 60 km før mål før der for alvor kom gang i cykelløbet.

Spanierne med så prominente navne som Contador, Valverde og ikke mindst Carlos Sastre satte sig i front og Sastre viste, at han gladeligt indtog sin rolle som hjælperytter for kaptajn Valverde. Med en regerende Tour De France-vinder i front blev der sat fart på feltet og rytterne røg af én efter én.

Sørensen #1 satte gang i feltet

Spanierne fik dog ikke nok ud af deres accelerationer og begyndte derfor at overlade arbejdet til de øvrige nationer. Det udnyttede Nicki Sørensen og stak af fra hovedfeltet. Det var første gang, at vi så noget til nogle af danskerne, der ellers havde spillet en meget anonym rolle i feltet.
Nicki Sørensen blev hurtig hentet, men hans acceleration satte i gang i flere forsøg fra en række ryttere.

Sørensen #2 kunne ikke følge med

Med 20 kilometer igen kom en større gruppe afsted og blandt ryttere som Cadel Evan, Andy Schleck og Michael Rogers sad også danske Chris Anker Sørensen. Sørensen sad godt med, men kunne dog ikke følge med da Andy Schelck, Michael Rogers, Samuel Sanchez, Kolobnes og Davide Rebellin rykkede fra.

Comeback-kid Cancellara

Medaljerne skulle fordeles mellem de fem ryttere - så det ud til. Men pludselig dukkede CSC's Fabien Cancellara op langt nede bagfra. Spanske Samuel Sanchez kørte forrest over stregen, stærkt forfulgt af Davide Rebellin og Fabien Cancellara på henholdsvis anden og tredjepladsen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5451ae326187a208b4e3247a

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve