Lokal cykelklub mindes deres afdøde helt med æresløb: 'Chris glemte aldrig sine rødder'

Hammel Cykle Klub arrangerer lørdag et løb til ære for bysbarnet Chris Anker Sørensen, der mistede livet i weekenden i en trafikulykke.

Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder og besøgte gennem hele den professionelle karriere sin barndomsklub i Hammel. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix Denmark)

Når Chris Anker Sørensen tog hjem til Hammel, var han en helt - og samtidig et helt almindeligt menneske. Som dig og mig.

Cykelrytteren fik aldrig fine fornemmelser eller glemte sine rødder i Østjylland. Nej, han var altid i øjenhøjde og nærværende, siger Lars Toft Pedersen, formand i Hammel Cykle Klub.

Netop derfor har det ligget mange lokale på sinde at hylde det bysbarn, der i weekenden på tragisk vis mistede livet i en trafikulykke. Og det sker på lørdag, når Hammel Cykle Klub inviterer på en fælles cykeltur til ære for Chris Anker Sørensen.

Der skal ikke køres stærkt, men rulles, siger formanden. Dem, der vil tale, kan gøre det. Vil man blot træde i pedalerne og være i sine egne tanker, er det også okay.

- Chris har været synonym med Hammel Cykle Klub. Når man siger, at han er herfra, så siger alle, om det ikke er der,’Oksen fra Hammel’ er fra? Det bliver man altid spurgt om, siger formanden Lars Toft Pedersen.

Her var Chris Anker Sørensen gennem hele karrieren en fantastisk ambassadør og inspirationskilde for alle, både unge og gamle.

- Han var aldrig for kendt til at vende tilbage til sine rødder. Han har beholdt sine rødder i Hammel, selv om han har stået på den store scene, siger Lars Toft Pedersen.

I 2012 blev DM i landevejscykling kørt på de veje omkring Hammel, Chris Anker Sørensen kendte som ingen andre. (Foto: Lars Rønbøg (Scanpix))

Den planlagte tur er blevet døbt 'Chris Anker-ruten'. En strækning på cirka 60 kilometer, hvor Chris Anker Sørensen selv trænede, når han 'virkelig skulle i form', siger Lars Toft Pedersen.

- Den er kendetegnet ved at have en række "knolde", og så skal man naturligvis op ad Pøt Mølle-bakken.

Selvfølgelig. Helt i Chris Anker Sørensens ånd.

Gav sig tid til at hjælpe de unge

Chris Anker Sørensen begyndte som drengerytter i Hammel Cykle Klub og kørte der også efterfølgende som junior og semiprofessionel, inden evnerne og viljen bragte ham op i den professionelle cykelverden.

- Men selv efter han blev professionel, vendte han tilbage til klubben og kørte med, siger Lars Toft Pedersen.

Formanden har selv ved flere lejligheder kørt træningsture med Chris Anker Sørensen i Hammel og omegn. Dog aldrig, når det skulle gå rigtig stærkt. Her kunne han slet ikke følge med.

- Der var han bare en i flokken. En helt almindelig fyr. Når Chris kom ned i klubben, så var det ikke prof-rytteren, men en af os.

- Han var enormt god til at være nysgerrig og tale med vores børn og ungdomsryttere. De kunne spørge om alt, de orkede, og han elskede den del, siger formanden i Hammel Cykle Klub.

Chris Anker Sørensen blev 37 år gammel. I sin aktive karriere, som strakte sig fra 2005 til 2018, tilbragte han størstedelen med at køre for Bjarne Riis' hold. Gennem karrieren nåede Chris Anker Sørensen at deltage i Tour de France fem gange, Vuelta a Espana fire gange og Giro d'Italia tre gange. (Foto: Joel Saget © Ritzau Scanpix)

Lørdagens mindeløb begynder klokken 10.00 ved klubhuset i Hammel, og der har været stor interesse for at deltage.

- Opbakningen bekræfter os i, at den opfattelse, vi har af Chris, er rigtig mange steder. Det er ikke bare i Hammel, men i hele landet og uden for landets grænser, at han vil blive savnet, siger Lars Toft Pedersen.

Facebook
Twitter