Lyserød eufori hos Sky: Froome vinder Giroen på lyserød cykel

Chris Froome vandt Giro d'Italia, mens Sam Bennett besejrede Elia Viviani i spurten på sidste etape.

Chris Froome kunne søndag lade sig hylde som samlet vinder af dette års Giro d'Italia efter sidste etape, der blev kørt i Rom. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO © Scanpix)

Chris Froome viste ingen svaghedstegn lørdag på næstsidste etape i Giro d'Italia.

Det gjorde han heller ikke søndag på den sidste etape, og derfor gik Froomes lyserøde drøm i opfyldelse, og Sky-stjernen kunne lade sig krone som løbets sejrherre søndag i Rom.

Efter 21. og sidste etape endte Froome øverst på skamlen som den første britiske cykelrytter nogensinde.

Han henviste i den samlede stilling Tom Dumoulin (Sunweb) og Astanas Miguel Ángel López til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Løbets sidste etape lagde op til mere paradekørsel end drama, og etapesejren gik til Sam Bennett (Bora).

Han spurtsejrede foran italieneren Elia Viviani (Quick-Step), der var etapens store favorit og som kunne have hentet sin femte etapesejr i løbet.

Det skete over et kvarter, før Chris Froome som vinder trillede roligt i mål i Rom flankeret af sit Sky-hold.

Tidligere er Giroen blev afgjort på en enkeltstart på sidste etape, men i år var der taget hensyn til sprinterne.

Rytterne skulle blot tilbagelægge 115 kilometer med start og mål i Rom, hvor der blev kørt ti omgange på en rundstrækning på 11,5 kilometer.

Der var derfor lagt op til en massespurt, og Quick-Steps Elia Viviani var storfavorit, men det viste sig altså, at Sam Bennett fik stukket en kæp i hjulet på den forudsigelse.

Den danske Mitchelton-Scott-rytter Christopher Juul-Jensen var alene i front inde på næstsidste omgang sammen med Viacheslav Kuznetsov fra Katusha, men de havde få sekunders forspring og blev hentet af gruppen med Viviani og Bennet.

Inde på de sidste meter have danske Michael Mørkøv gjort sit arbejde for Viviani, men i en tæt spurt viste Sam Bennett sig som hurtigste mand på dagen.

Længe efter viste Froome sig så ved målstregen på sin cykel, og med den samlede sejr sidder briten nu på samtlige tre grand tour-titler.

Han er den seneste vinder i både Tour de France, Vuelta a España og nu også Giro d'Italia.

Samtidig har 33-årige Froome taget første stik i sit sæsonmål om at vinde både Giroen og Tour de France.

Det skete i høj grad, da Froome fredag slog til i Alperne og kørte sig til etapesejr og i den lyserøde førertrøje på 19. etape.

Den vandt han efter 80 kilometers solokørsel, hvor konkurrenterne blev sat grundigt på plads.

/ritzau/