Magnus Cort blev historisk med Vuelta-hattrick: 'Det er en drøm nu, og jeg håber virkelig ikke, at jeg vågner'

Magnus Cort vandt i dag for tredje gang en etape i årets Vuelta a Espana.

Magnus Cort har nu vundet tre etaper i årets Vuelta Espana. (Foto: MIGUEL RIOPA © AFP or licensors)

Tre etapesejre i samme Vuelta a Espana er i sig selv vildt nok.

Det har Magnus Cort med sejren i dag.

Men i tillæg at tage tre etapesejre i samme Vuelta, så tager Magnus Cort også den danske rekord for flest etapesejre i de tre grand tour-løb, Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana, og så bliver det for alvor vildt.

- Det er fantastisk. Det er en drøm nu, og jeg håber virkelig ikke, at jeg vågner, sagde Cort ifølge TV2 i sit vinderinterview efter etapen.

Ganske imponerende, mener cykelekspert Brian Nygaard.

- Det er kæmpestort.

- At vinde én etape i en grand tour er karrieredefinerende, og der er mange cykelryttere, der har det som deres største sejr i karrieren. Han har stadig mange gode år foran sig, og han er stadig en rytter, der ikke er på vej den anden vej. Han kommer til at flytte den rekord. Det føler jeg mig fuldstændig overbevist om, siger Brian Nygaard.

Fra den første etapesejr i grand tour-sammenhæng i 2016-udgaven af Vuelta a Espana er det gået hurtigt for Cort.

- Han er stille og roligt ved at udvikle sig til at være en af de bedste danske cykelryttere, og det kræver altså meget, når man ser, hvordan niveauet er generelt. Hans alsidighed er faktisk det, som udmærker ham mest. Han er ikke bare en sprinter.

- I den her Vuelta har han udviklet sig at være en udbrudsspecialist, altså én, der virkelig kan time de der udbrud rigtigt. Han kan sidde i et hårdt terræn, og så er han bare stensikker, når han kommer hjem i sådan en gruppe. Der er han virkelig svær at slå, siger Brian Nygaard.

Brian Nygaard har fulgt Magnus Corts karriere tæt. Nygaard var kommunikationschef hos det australske hold, hvor Magnus Cort fik sin første profesionelle kontrakt i 2015.

Allerede dengang var tegnene der til, at Cort kunne udvikle sig til en særdeles alsidig rytter.

- Vi kunne allerede se fra starten, at Magnus var meget mere end en sprinter. På alle vores træningslejre var han exceptionelt til at køre opad. Jeg tror, at han befinder sig et rigtig godt sted i sin karriere, og det er er nok, fordi han har det rigtig godt på det hold, hvor han er nu.

- Det er tydeligt at se på det dedikerede arbejde, de gør for at han skal vinde, fordi de ved, at han kan gøre arbejdet færdigt. Det er også en status, som man skal arbejde sig til. Men den har han sandelig også fortjent, siger Brian Nygaard.

  • Magnus Cort på 6. etape af årets Vuelta, som han vandt. (Foto: Manuel Bruque)
  • Magnus Cort på 12. etape af årets Vuelta, som han vandt. (Foto: JORGE GUERRERO © Ritzau Scanpix)
  • Og Magnus Cort på 19. etape af årets Vuelta, som han vandt. (Foto: Manu Bruque © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Men ikke nok med, at Magnus Cort har været definerende for årets Vuelta og taget den danske rekord for flest grand tour-etapesejre, så har han også smidt sit eget navn ind i samtalen om, hvem der er favorit til VM, der køres senere på måneden, vurderer Brian Nygaard.

- Fordelen for ham er, at VM-ruten er perfekt for ham. Sågar Paris-Roubaix, hvis han er interesseret i at køre det. Han er jo god på brostenene. Jeg tror, det er det næste for ham at tage en af de helt store sejre i klassikerne eller VM.

- Han er virkelig robust, og det er tydeligt, at han er kommet godt igennem Vueltaen, og han er ikke slidt til trods for alle de kræfter, han har brugt. Det er ofte det, der er afgørende i en forårsklassiker og de store løb, fordi distancen er så lang, og det oftest er til sidst, det virkelig gælder om at have noget tilbage til en eventuel spurt. Så det er åbenlyst, at han vil egne sig rigtig godt til klassikerne, siger han.

VM køres i år i Belgien den 26. september på en særdeles knoldet rute, der strækker sig over 268 kilometer i det belgiske.

FacebookTwitter