Martin Toft Madsen cykler sig til kneben dansk timerekord

Martin Toft Madsen forbedrede timerekorden med 13 meter torsdag aften. Han cyklede 52,324 kilometer.

Martin Toft Madsen har nu den danske timerekord. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den danske timerekord i cykling blev torsdag øget med 13 meter.

Rekorden blev sat i Ballerup af Martin Toft Madsen, som cyklede 52,324 kilometer.

I første omgang blev rekorden ellers anført som værende 250 meter længere, men sent torsdag aften meddeler arrangøren, at løbskommissærerne har korrigeret distancen efter en genberegning.

Det nye resultat er det femtelængste i verden, siden reglerne for timerekorden blev ændret i 2014.

Ifølge Jyllands-Posten kunne Martin Toft Madsen være nået længere, men problemer tidligt i rekordforsøget kostede en smule.

Efter ti minutter råbte han flere gange til sine folk, at et ur, der holdt øje med tiden for ham, ikke virkede. Det ødelagde en tilsyneladende hurtig start, hvor han lå under Mikkel Bjergs rekorddistance, skriver avisen.

Den nu tidligere danske rekord tilhørte Mikkel Bjerg, da han i oktober sidste år cyklede 52,311 kilometer.

Fik reprimande for dopingprøve

Verdensrekorden tilhører den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins, som i 2015 tilbagelagde 54,526 kilometer på de 60 minutter.

32-årige Martin Toft Madsen havde forberedt sig grundigt til torsdagens rekordforsøg.

Blandt andet havde han med varmeblæsere sørget for, at temperaturen ville være tæt på at ramme 27 grader i Ballerup Super Arena - den optimale temperatur ifølge cykelrytteren.

Han slog den danske timerekord for et år siden, men blev siden testet positiv for det ulovlige stof DMBA, som han havde fået gennem et kosttilskud. Derfor blev rekorden ikke skrevet i historiebøgerne.

Martin Toft Madsen slap selv med en reprimande for den positive dopingprøve, da men efterfølgende fandt ud af, at kosttilskuddet var forurenet, men at rytteren ikke kunne klandres for det.

/ritzau/