Matti vil køre Giro på dansk grund

Matti Breschel er ikke begejstret for Giro D'Italia, men hvis løbet i 2012, som DR Sporten erfarer, starter i Danmark, så stiller danskeren til start.

Matti Breschel stiller til start i 2012, hvis Giroen, som DR Sporten erfarer, starter i Danmark. (Foto: Niels Christian Jung © DR Sporten)

DR Sporten erfarer, at Giro d'Italia starter i Herning i 2012. Og det glæder Rabobank-rytteren, Matti Breschel.

- Hvis så stort et løb som Italien rundt starter i Danmark, så er det klart, at man gerne vil køre det. Det er noget helt specielt at stille til start herhjemme, siger Matti Breschel til DR Sporten.

Hernings borgmester Lars Krarup vil ikke bekræfte DR's historie. Men han siger, at der på et pressemøde i Horsens fredag vil blive annonceret, at en stor sportsbegivenhed kommer til Herning og Horsens. Og det er ifølge DR Sportens oplysninger det store italienske cykelløb, der er tale om.

Matti Breschel, hvis bedste resultat i Giro D'Italia er en tredjeplads på en etape i 2007, er ikke specielt begejstret for løbet, men det vælger han at se bortset fra, hvis løbet i 2012 starter på dansk grund.

- Det er et dødhamrende hårdt cykelløb, og de seneste år har det ikke været specielt godt vejr. Men hvis det startede på dansk grund, så vil det helt klart være værd at tage med.

- Der bliver jo skrevet historie, og det vil jeg gerne være med til. Jeg synes ikke, Italien rundt er særligt spændende. Men hvis det startede i Danmark, ville jeg helt sikkert gerne køre, siger Matti Breschel.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve