Medie: Fire Tour-stjerner indrømmer doping

Ifølge hollandsk avis indrømmer fire topryttere doping - men får lov til at vente med at afsone karantænerne.

George Hincapie har indrømmet doping men kører med i Tour de France. (Foto: LIONEL BONAVENTURE © Scanpix)

Lige nu kører George Hincapie, Levi Leipheimer, David Zabriskie og Christian Vande Velde alle med i Tour de France, selv om de har indrømmet doping i forbindelse med den store Lance Armstrong-sag.

Det fortæller den hollandske avis Telegraaf, der samtidig fortæller, at rytterne på bemærkelsesværdig vis får lov til at vente med afsone deres karantæner til efter årets helt store løb - Tour de France og Vuelta a Espana.

Den hollandske avis skriver, at de fire ryttere, der alle har en fortid på hold med Lance Armstrong, har erkendt doping under de vidneudsagn, de har afgivet i forbindelse med sagen mod Lance Armstrong.

Af samme grund mener avisen at vide, at de fire ryttere ikke længere er en del af den amerikanske OL-delegations hold, der sætter kurs mod OL og London senere i juli.

Rytterne kan ifølge avisen se frem til hver en karantæne på seks måneder i kølvandet på deres dopingindrømmelser, men de har på bemærkelsesværdig vis fået lov at vente med at afsone karantænerne til efter Tour de France og det efterfølgende Vuelta a Espana.

Denne noget specielle ordning har det amerikanske antidopingagentur (Usada) sørget for, skriver den hollandske avis.

Det er ifølge avisen uvist, om Jonathan Vaughters, der i dag er chef på Garmin-Sharp-mandskabet, også skal straffes.

Vaughters er manden, der indtil onsdag var chef for cykelrytteren Alex Rasmussen, der blev fyret fra holdet på grund af den karantæne, han onsdag blev idømt af den internationale sportsdomstol (CAS) for at sjuske med sine whereaboutsoplysninger.

Onsdag i Tour-cirkusset slog Vaughters i den anledning fast, at man ikke kan være en del af Garmin-holdet, hvis man er indblandet i en dopingforseelse. Uanset om det skyldes sjusk. Derfor blev Rasmussen fyret, og Vaughters sagde efterfølgende:

- Vi har en meget striks politik, hvad den slags angår.

/ritzau/